Site pictogram 36.nl

Supercars Eseries maakt kalender bekent

Kalender

Foto credit: Brian A Jackson (Shutterstock.com)

Het Australische Supercars heeft een voorlopige kalender uitgebracht voor de volledige BP Supercars All Stars Eseries, met een breed scala aan lokale en internationaal gerenommeerde circuits.

In totaal staan er 18 verschillende tracks op het programma voor de 10 rondes van het seizoen, met Bathurst’s Mount Panorama als enige circuit dat twee keer wordt bezocht.

Phillip Island en Monza waren al bevestigd voor de seizoenopener op 8 april, waarvoor alle 25 Supercars coureurs druk in de voorbereidingen zijn.

Van daaruit zal de Eseries naar locaties gaan die worden gebruikt door Formule 1, IndyCar, NASCAR en meer in welke vormen als een intrigerende uitdaging voor coureurs.

Ronde 7 zal erg interessant worden, wanneer de Amerikaanse speedways in Daytona en Alabama op het programma staan. Normaal rijden Supercars namelijk niet op ovals.

De volgende ronde neemt de coureurs mee naar de historische Formule 1-lay-outs van Imola en Interlagos, die zich aansluiten bij Silverstone, Montreal, Spa en de Nürburgring van eerder op de kalender.

Het virtuele kampioenschap gaat naar vier continenten en negen landen – een element waar Brad Jones Racing coureur Todd Hazelwood vol spanning naar vooruit kijkt..

“Ik kijk er echt naar uit om onze #14 Holden Commodore op een aantal van deze internationale circuits te nemen,” aldus Hazelwood.

“Ik heb nog nooit op een van de buitenlandse tracks gereden, dus het zal echt cool zijn om te zien hoe de auto’s omgaan en hoe snel ik de tracks kan leren. Ik kijk zeker uit naar Watkins Glen en Nürburgring omdat ik denk dat er een aantal grote gevechten gaande zijn.”

Legendarische Australische circuits worden niet vergeten, met Oran Park en Mount Panorama die spectaculaire finale zullen vormen.

Oran Park zal herinneringen opwekken voor fans die dol waren op het circuit tot het laatste Supercars-evenement in 2008, toen het plaats maakte voor residentiële ontwikkeling.

Race formaten voor de openingsronde zullen naar verwachting in de komende dagen worden aangekondigd.

Provisional BP Supercars All Stars Eseries calendar

Mobiele versie afsluiten