Site pictogram 36.nl

Technische analyse Bitcoin koers wijst naar koers tussen $6.250 en $8.000

Bitcoin Candle Sticks

Foto credit: Kanyanat Wongsa (Shutterstock.com)

De koers van Bitcoin (BTC) is in de afgelopen 24 uur met 1,72% gedaald. Als we kijken naar prestaties ten opzichte van zijn collega’s, hebben Ether en EOS in de afgelopen 24 uur ook verliezen geboekt, maar blijven ze iets veerkrachtiger. Als gevolg hiervan is de dominantie van Bitcoin naar 63,7% gedaald.

Bitcoin sloot vorige week met een vierde opeenvolgende groene candle, die ook de vierde keer op rij dat er een solide afwijzing van de 100-week voortschrijdend gemiddelde. Dat ligt op iets meer dan $7.000.

De handelsvolume zag een kleine daling vorige week, maar blijft hoog ten opzichte van het gemiddelde. Prijsverhoging naarmate het volume daalt, is over het algemeen bearish, maar gezien de context, van een relatief hoog volume, kan deze in dit geval als misleidend worden geïnterpreteerd.

Eerder schreven we dat het aantal Bitcoin zoekopdrachten volgens Google Trends op z’n retour is. Daar uit kan afgeleid worden dat er minder nieuwe traders bij komen.

Als je vooruit kijkt, ligt de 20-weekse voortschrijdend gemiddelde op $7.800 en speelt meestal een cruciale rol bij het bepalen van de algehele bullish of bearish aard van de markt. Het terugwinnen van deze lijn zou belangrijk zijn voor de bulls.

Als we deze week nader kijken naar de actie tot nu toe, kunnen we duidelijk zien dat Bitcoin wordt tegengehouden door het 50-daagse voortschrijdend gemiddelde en het punt van controle (de prijs waartegen het grootste deel van het volume is verhandeld).

Bitcoin zit nu op een eerdere weerstand niveau van $6.700, wat sterk werd verdedigd tijdens het weekend en het grootste deel van de prijsactie vindt plaats net onder de $7.000.

De dagelijkse candles lijken te wijzen op besluiteloosheid, wat suggereert dat een volatiele beweging zou kunnen volgen zodra de markt een richting beslist. Het dagelijkse volume is ook merkbaar afgenomen zoals in een periode van consolidatie zou worden verwacht.

Mocht de Bitcoin koers omlaag gaan dan lijkt het er op dat er interesse is om weer te kopen rond een koers van $6.250. De weerstand als de koers zal stijgen zal liggen p[ de 100 en 200 daagse voortschrijdend gemiddelde, die dalen naar ongeveer $8.000 — de regio van het 20-weekse voortschrijdend gemiddelde.

De voorspelling van een analyst, die vorige week nog dacht dat de Bitcoin naar de $13.800 te gaan lijkt ver weg. Maar ook de extreme daling naar $4.000, waar een handelaar het begin deze maand over had lijkt niet aan de orde.

Correlatie met traditionele markten toont aan dat de prijs van Bitcoin gecorreleerd blijft met zowel Gold als de S&P 500. Dit suggereert dat Bitcoin op korte termijn waarschijnlijk overgeleverd zal blijven aan de genade van de legacy-markten, die de afgelopen weken een positieve stap hebben gezien.

Mobiele versie afsluiten