Site pictogram 36.nl

TenX crypto-betaalkaart nu ook voor Litecoin

Op de site van betalingsprovider TenX werd deze week de integratie met Litecoin aangekondigd. Dat is goed nieuws voor Litecoin bezitters na de domper van twee weken terug.

Toen werd bekend dat de LitePay startup was gestopt. LitePay was opgezet om directe online betalingen mogelijk te maken en leek dé manier om van Litecoin een populair betalingsmiddel te maken waarmee je online – en met een debitcard ook in echte winkels – snel, goedkoop en eenvoudig kon betalen. Litecoin had serieus op deze startup ingezet en moest nu met het schaamrood op de kaken erkennen dat ze feitelijk weinig controle hadden op het LitePay project.

Sceptische reacties op TenX aankondiging

Litecoin ging door het stof en verklaarde de volgende keren grondiger en kritischer te werk te gaan voor men weer een aankondiging zou doen. Er werd daarom door sommigen wat sceptisch gereageerd dat Charlie Lee nog geen twee weken later de samenwerking met TenX op Twitter bevestigde. Toch is het zinvol om even serieus naar de aankondiging te kijken. Want TenX is meer dan een vage startup die net is begonnen. Het platform is al ruim een jaar actief.

Hoe werkt TenX?

TenX is een betalingsdienst waarmee je met meerdere cryptocurrencies direct kunt betalen in online en echte winkels. TenX zorgt voor een wallet app op de smartphone inclusief een crypto debit card die werkt via het VISA-netwerk. Men kon al betalen met Bitcoin, Dash en Ether en daar is dus nu de Litecoin aan toegevoegd. Je hoeft niet eerst de virtuele munt om te zetten in de gewenste fiat munt. In plaats daarvan kies je via de app welke van je cryptomunten je wilt gebruiken en vervolgens betaal je direct met je debit card. Omdat er meerdere cryptocurrencies worden ondersteund, kun je als gebruikers steeds de munt met de gunstigste koers op dat moment gebruiken. Omdat de debit card gebruik maakt van het Visa netwerk kunnen merchants en consumenten er wereldwijd gebruik van maken.

TenX een mooie kans voor Litecoin

Nu het eigen Litepay initiatief dus niet is doorgegaan, kan een aansluiting op TenX wel eens een mooi alternatief zijn. Het zou per direct betalingen met Litecoin mogelijk maken. En uiteraard kan dat goed nieuws zijn voor de koers van Litecoin. Want om een munt écht waarde te geven, moet je die niet alleen kunnen verhandelen, maar ook gebruiken. Met Litecoin op TenX lijkt dat nu mogelijk.

Mobiele versie afsluiten