Site pictogram 36.nl

Tom Lee verwacht nieuw record Bitcoin in juli

Tom Lee is medeoprichter van Fundsrat Global Advisors. Dit is een groot bedrijf aan Wall Street. Plus één van de weinige bedrijven met veel vertrouwen in de Bitcoin op Wall Street. De meeste bedrijven daar zien de munt namelijk als een gevaarlijke concurrent waar ze niets mee te maken willen hebben.

Als analist laat Tom Lee weten dat hij verwacht dat er weer Bitcoin records verbroken gaan worden in juli. De munt moet nu namelijk flink gaan herstellen. Sinds 18 december tot 6 februari is er namelijk een verlies geboekt van 70%. Dit is wel iets waar een munt tijd voor nodig heeft om van te herstellen.

Volgens Tom Lee laat de Bitcoin nu duidelijk een V patroon in de koers zien. Vanaf een hoogtepunt naar een zeer laag dieptepunt weer terug naar een hoogtepunt. In de historie zijn er al meer van dit soort correcties geweest. In totaal 22 keer wist de Bitcoin V correcties te overleven.

Bitcoin heeft 85 dagen nodig om te herstellen

Aan de hand van analysis heeft Tom Lee berekend dat de Bitcoin ongeveer 85 dagen nodig zal hebben om te herstellen van een 70% crash. Dit meegenomen met correcties etc. verwacht Tom Lee dat er dus in juli nieuwe records verbroken kunnen worden.

Dit zou dus volgens Tom Lee een goed moment kunnen zijn om in te stappen. Toch laat hij weten dat beleggers voorzichtig moeten zijn met geld inzetten op de cryptomunt. Tom Lee verwacht overigens dat de munt mogelijk voorlopig niet meer lager gaat zakken dan $ 7.000. In 2022 zou de munt volgens hem minimaal $ 25.000 waard zijn. Dit is een voorzichtige uitspraak want er zijn analisten die op nog hoger durven in te zetten.

Mobiele versie afsluiten