Site pictogram 36.nl

Totale cryptomarkt pakt 162 miljard terug na stijging

Woensdag werd het absolute dieptepunt van de cryptomarkt bereikt. De Ripple dook onder de $ 1, Ethereum onder de $ 1.000 en de Bitcoin onder de $ 10.000. Volgens velen “experts” was de bubbel gebarsten. Mensen konden maar beter hun munten verkopen. Onder sommige beleggers brak hierdoor ook paniek uit.

Op het dieptepunt op de woensdag was de totale marktwaarde van cryptomunten nog maar $ 417 miljard. Terwijl op 14 januari de totale markt nog $ 714 miljard waard was. De totale markt is hierdoor bijna 50% gecorrigeerd. Maar zo snel als de markt kan dalen kan deze ook weer stijgen. De markt pakt vandaag $ 162 miljard terug en staat nu op $ 586 miljard.

De oorzaak ligt natuurlijk bij de top 10 beste cryptomunten. Die wisten flink wat geld terug te pakken. Ripple pakten zelfs 40% van z’n waarde terug, maar ook de Bitcoin wist flink wat geld terug te pakken. Op dit moment is er een totale markt herstel van 40%. Dit is goed nieuws voor beleggers die echt bang waren dat de bubbel gebarsten was.

Koersen cryptomunten werken aan herstel

Volgens de experts gaan de cryptomunten nu heel hard werken aan herstel. Zo zal de Bitcoin terug gaan naar de $ 12.000 koers. Voor sommige voelt dit nog als weinig helemaal als je de munt in december nog voor $ 19.000 gekocht hebt. Maar $ 12.000 is een begin helemaal omdat de munt onder de $ 10.000 zat.

Ethereum werd op het dieptepunt op woensdag verhandeld voor $ 781. De munt wist zich gisteren ook te herpakken en kwam weer netjes boven de $ 1.000 uit. De munt staat op dit moment van schrijven op een winst van 5,5% en een waarde van $ 1054.

De grootste stijger van allemaal was gisteren de Ripple. De munt wist als enige 57% terug te pakken, maar corigeerde daarna wel weer wat. Op dit moment staat ook deze munt in de plus. Op dit moment van schrijven staat de koers op $ 1,67 en een winst van 4,70%.

Naast Ripple zijn er nog twee altmunten die goed scoorden vandaag. NEM wist gisteren 47% in waarde terug te pakken en Stellar 57%. Beide altmunten staan in de officiële top 10 met cryptomunten. Ze lijken hun weg weer terug te vinden nu de markt hersteld.

Mobiele versie afsluiten