Site pictogram 36.nl

Trump wil financiële misdadigers aanpakken inclusief Cryptomunten

President Donald Trump heeft vandaag de Departement of Justice de opdracht gegeven om meer aandacht te besteden aan financiële misdadigers. Vooral consumenten die fraude plegen met belasting. Daarnaast wil hij misdadigers met cryptomunten sneller opsporen en harder aanpakken. Volgens hem wordt er veel fraude gepleegd door beleggers die belasting proberen te ontlopen. Hij wil deze mensen nu sneller en harder aanpakken.

Er wordt alleen nog wel een uitzondering gemaakt voor cryptomunten in tegenstelling tot gewone fraude. Cryptomunten eigenaren moeten alleen onderzocht worden indien er vermoedens zijn van oplichting en fraude. Het speciale team dat hiervoor nu door Trump is aangesteld vervangt het oude team die nog volgens de wetgeving van 2009 aan de slag ging. Het oude team hield zich nog niet bezig met cryptomunten.

De task force van Trump gaat zich vooral richten op fraude die gepleegd wordt en witwassen. Ze kunnen ingeschakeld worden als bijvoorbeeld de FBI het vermoeden heeft dat er door een bepaalt persoon witgewassen wordt met cryptomunten. Daarnaast kunnen ook andere financiële misdaden met cryptomunten onderzocht worden door het team.

US gaat samenwerken met andere landen

Amerika heeft ook bekend gemaakt dat ze samen gaan werken met andere landen om financiële misdadigers op te sporen. Het gaat hierbij vooral om cryptomunten. Misdadigers met cryptomunten zijn lastiger om op te sporen helemaal als ze verspreid zitten over de wereld. Door samen te werken hoopt Trump dat het makkelijker wordt.

Amerika gaat hiervoor samenwerken met de UK, Nederland, Australië en Canada. Samen gaan ze ervoor zorgen dat fraude en diefstal sneller aangepakt kan worden. Met de nieuwe teams die gaan werken aan cryptomunten lijkt Amerika strenger op te treden tegen de munten. Van deze agressieve houding was eerst eigenlijk nog niets te merken in Amerika.

In maart werd ook al aangekondigd dat Amerika zich zou gaan inzetten om cryptomunten te reguleren. Vooral omdat het een dienst is in de financiële wereld. Het land was van plan om de websites erachter ook te gaan registreren net als de beleggers. Tot op heen is dit nog niet definitief uitgevoerd, maar dit lijkt een kwestie van tijd.

Mobiele versie afsluiten