Site pictogram 36.nl

UAE gaat samenwerken met Ripple

Vandaag werd bekend dat één van de grootste geldtransfer platforms uit het Midden-Oosten UAE gaat samenwerken met de Ripple. De gigant van het Midden-Oosten heeft een overeenkomst bereikt met Ripple. Ze gaan de blockchain technologie van het bedrijf gebruiken om betalingen over de grens sneller en goedkoper te laten verlopen.

UAE is actief in 31 verschillende landen in het Midden-Oosten. Het is weer een nieuw succes voor het bedrijf uit San Francisco. Ze zetten hiermee opnieuw hun naam op de kaart inclusief een samenwerking met opnieuw een groot financieel bedrijf.

UAE zal door de samenwerking gebruik gaan maken van RippleNet. Hierbij sluiten ze zich aan bij meer dan honderd andere banken en financiële instellingen die zich al aansloten op RippleNet. Helaas zal UAE alleen gebruik maken van de blockchain technologie van Ripple. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van de cryptomunt XRP.

UAE is enthousiast dat ze vroeg kunnen instappen op RippleNET

Een woordvoerder van UAE heeft laten weten dat ze enthousiast zijn dat ze bij één van de eerste gebruikers van RippleNet behoren. Ze hopen zo de concurrentie in het Midden-Oosten voor te blijven door deze service aan hun klanten aan te bieden. Voor klanten van UAE zal RippleNet een enorme impact hebben. In de toekomst zullen transacties over de grens sneller verlopen en goedkoper zijn.

UAE is gevestigd in Abu Dhabi en is niet de eerste financiële instelling uit dit land die zich laat aansluiten op RippleNet. De Nationale Bank van Abu Dhabi heeft zich namelijk eerder ook al laten aansluiten. Een dienst als Ripple is vooral voor het Midden-Oosten een belangrijke toevoeging. Er wonen in Abu Dhabi veel inwoners van buiten het land. Dankzij Ripple kunnen ze sneller geld overmaken naar het thuisfront tegen lagere kosten.

De aankondiging dat UAE zich heeft aangesloten op RippleNet volgt slecht een paar dagen na het nieuws uit China. Hier wist Ripple ook een aansluiting te regelen met één van de grootste financiële instellingen van het land. In 2018 zullen er mogelijk nog meer samenwerkingen met andere banken en financiële instellingen bekend worden.

Mobiele versie afsluiten