Site pictogram 36.nl

UBS geeft advies over beleggen in Bitcoins

Afgelopen week bracht UBS nog een bericht naar buiten over de bubbel genaamd Bitcoins. Volgens hun was het gevaarlijk om erin te beleggen en zou de bubbel hoe dan ook gaan knappen. Dit nieuwsbericht werd ook door ons geplaatst op de site. Alleen vandaag kwamen ze met het nieuws naar buiten hoe de belegger kon speculeren op de Bitcoin. Een compleet tegenstrijdig verhaal vergeleken met de bubbel waar we voor moesten oppassen.

UBS laat weten dat ze toekomst zien in de Blockchain technologie. Maar vooral dat ook klanten ervan kunnen profiteren door te speculeren op de koersen. Een apart verhaal gezien afgelopen week het nog werd afgeraden om erop te beleggen. Maar volgens UBS zijn ze niet tegen de Blockchain technologie waar de Bitcoin gebruik van maakt. De beleggingsbank laat weten dat deze techniek de toekomst heeft en de moeite waard is om in te investeren.

Opvallend dat een bank terug krabbelt

Het is niet de eerste keer dat we banken een vreemde move zien maken rondom cryptomunten. JP Morgan is er een mooi voorbeeld van. Regelmatig heeft de bank de cryptomunten volledig afgebrand. Het zou pure oplichting zijn en beleggers mochten er niet in investeren. Een paar weken later kwam JP Morgen met een eigen cryptomunt om in te beleggen.

De meeste banken voelen zich bedreigd door de komst van cryptomunten. Ze kunnen het gebruik van de gewone bank laten verdwijnen. Er zouden zelfs banken kunnen omvallen in de toekomst door cryptomunten. Met deze angst in het achterhoofd proberen banken beleggers te overtuigen om niet te gaan beleggen. De meeste uitspraken komen dus puur uit angst en niet omdat ze de munt echt als een gevaar zien voor de consument.

Mobiele versie afsluiten