Site pictogram 36.nl

Venezuela stapt over op de Bitcoin

De afgelopen jaren zijn er enorme problemen in Venezuela. Door de hoge inflatie is het land onbetaalbaar geworden. De meeste kunnen geen eens hun basisbehoeftes betalen met het inkomen dat ze genereren. In Venezuela stappen steeds meer inwoners daarom over op de Bitcoin.

Ze gebruiken de munt niet alleen om spullen te kopen, maar ook om een basisinkomen te genereren. Een Bitcoin miner verdiend gemiddeld $ 500 per maand. Vanwege de lage stroomkosten in Venezuela is dit bedrag makkelijk haalbaar. Dit is voldoende om producten als luiers en andere basis benodigdheden aan te schaffen.

Miners hebben vooral hoge stroomkosten, maar de stroom wordt zo goed als gesubsidieerd door de regering. Hierdoor is stroom in Venezuela zo goed als gratis. Dit maakt het voor miners mogelijk om een stabiel inkomen te genereren door Bitcoins te minen. De meeste inwoners gebruiken het minen als aanvulling op hun inkomen.

Ondanks dat de inwoners massaal besluiten te minen is de regering er niet blij mee. Ze zijn bang dat het land alleen maar verder de crisis ingaat door een andere cryptomunt toe te laten. Officieel is de Bitcoin ook geen erkend betaalmiddel. Daardoor worden miners regelmatig opgepakt voor illegale praktijken in Venezuela.

Mobiele versie afsluiten