Site pictogram 36.nl

Verschillende ICO bedrijven tonen interesse in Nederland

Nederland lijkt een interessante optie te zijn voor bedrijven die willen beginnen met het verkopen van cryptomunten door middel van een ICO, aldus de NLtimes. Tijdens het ICO Event in Amsterdam vorige week woensdag waren een aantal ICO ondernemers geïnteresseerd om een bedrijf te openen in Nederland.

Dit zou meteen ook voor meer werkgelegenheid kunnen zorgen. Tijdens het evenement waren in totaal 400 deelnemers aanwezig uit verschillende branches. De organisaties die waren uitgenodigd wisten samen alleen al voor een omzet van $ 3,6 miljard te zorgen in 2017.

Spotcoin wil Nederlandse vestiging

Het bedrijf Spotcoin is van plan om $ 60 miljoen op te halen met hun eigen ICO. Op dit moment is het bedrijf gevestigd in Georgië.

Het bedrijf houdt zich bezig met transacties tussen bedrijven. Dit gaat enkel om transacties van $ 25.000 of meer. Op dit moment zijn ze al in gesprek om in Nederland een tweede vestiging te openen. Vanuit Nederland moet de ICO straks gaan draaien. CEO Timothy Gick liet weten dat de ICO straks een kapitaal gaat genereren. Met dit kapitaal kunnen ze onder andere mining faciliteiten opzetten en functioneren als een cryptobank.

Het bedrijf verwerkt op dit moment transacties van 100 munten per keer. Ze hopen eind maart een bedrijf op te kunnen zetten in Nederland. Ze zijn hierbij ook van plan om een blockchain school te beginnen in Nederland. Ze willen hier aan bedrijven les gaan geven over Blockchain technologie en cryptomunten. Op deze manier willen ze bedrijven kennis laten maken met de mogelijkheden om cryptomunten te gaan gebruiken om groter te groeien. Ze willen vooral bedrijven beter gaan voorlichten over de risico’s die aan beleggen in cryptomunten zitten.

TenX in Gesprek met De Nederlandse Bank

TenX is een bedrijf dat een ICO heeft opgezet en $ 80 miljoen aan munten wist te verkopen onder de naam Pay. Ze zijn op dit moment aan het kijken naar mogelijkheden om samen te werken met centrale banken. Eén van de centrale banken waar ze mee in gesprek zijn is De Nederlandse Bank.

TenX heeft op dit moment een speciale app uitgebracht die kan functioneren als e-wallet waarin meerdere cryptomunten tegelijk worden beheert. Via de app is het eenvoudiger om andere gebruikers cryptomunten toe te sturen. Volgens TenX is Nederland een vooruitstrevend land in technologie, maar lopen ze absoluut de kantjes er niet vanaf.

Abidex

Abidex is een bedrijf dat het algoritme automatiseert om mogelijkheden te ontdekken in cryptomunten. Zij zijn al van plan om volgende maand naar Nederland te verhuizen.

Het bedrijf is op dit moment al gevestigd in Rusland en Singapore en is net een samenwerking aangegaan met Zwitserland. Nederland is volgens Abidex een logische vervolgkeuze, vooral omdat Nederlandse investeerders veel meer enthousiasme tonen dan Duitsland, Londen of Azië.

Flashboys

Amsterdam, London en Berlijn zijn de top drie landen in Europa met de meeste kennis op het gebied van ICO en Blockchain technologie. Dit laat medeoprichter van Flashboys Mark Noorlander weten. Flashboys is inmiddels een twee jaar oude ICO en houdt zich bezig met Blockchain ontwikkeling. Het bedrijf is gevestigd in Rotterdam.

Nederland is volgens Noorlander een prima plek om te werken aan ICO’s. Het enige nadeel is dat de Nederlandse overheid het ICO’s soms lastig probeert te maken. Hij verwacht zelf dat er een dag gaat komen dat de AFM met een regulering van cryptomunten in Nederland gaat komen. Maar op dit moment is het nog net zover en stellen ze vooral vragen over ICO’s.

Flashboys is gespecialiseerd in het maken van slimme contracten op basis van de technologie van Ethereum. Via hun eigen platform wisten ze een ICO op te richten om hun technologie uit te testen. Het opzetten van een eigen ICO werd gezien als een training voor het bedrijf en personeel. “We konden zo nieuw personeel laten zien hoe je een ICO opzet.”.

Ze besloten de ICO op te zetten met een beperk budget van € 25.000. Het is geen ICO met de potentie om miljoenen binnen te halen. Hiervoor zou er veel meer geïnvesteerd moeten worden. Je zou minimaal € 100.000 moeten investeren voor een ICO van een paar miljoen en € 500.000 als je nog meer wil bereiken.

AFM Kritisch

De Autoriteit Financiele Markten (AFM) kijkt tot nu toe positief aan tegen de technologische ontwikkeling rond blockchains en ICO’s. Het is volgens hun een nieuwe manier om kapitaal te genereren. Alleen het enthousiasme wordt lichtelijk gedempt door de mogelijkheden om te frauderen en een financiële bubbel te creëren. Toch denkt het AFM dat ICO’s een positieve bijdrage kunnen brengen aan de kapitaalmarkt in Nederland. Alleen het gebruik van ICO’s heeft op dit moment voor zorgen gezorgd bij het AFM. Er zijn nog te veel mogelijkheden om fraude te plegen met ICO’s.

Toch staan niet alle ICO’s onder toezicht van de AFM. Dit is afhankelijk van het soort ICO en of deze valt onder de Nederlandse wetgeving rondom ICO’s. De AFM laat wel weten dat deze wetgeving op elk moment verandert kan worden, waardoor er meer ICO’s onder toezicht komen te staan.

Eerder waarschuwde de AFM al omtrend cryptomunten en ICO’s.

Als de AFM het vermoeden heeft dat een ICO bezig is met illegale praktijken, dan kunnen ze direct aangepakt worden. Als er te veel oplichters verschijnen, dan zal het AFM moeten gaan reguleren om een aantal organisaties te stoppen. Op dit moment benaderen we alleen bedrijven die hier een ICO willen starten om te vragen wat ze precies gaan doen. Zo willen we er samen voor zorgen dat er een veilige omgeving ontstaat voor ICO’s in Nederland.

ICO, Bitcoin en Blockchain conferenties

De ICO Event Amsterdam conferentie werd gehouden als onderdeel van een serie van conferentie die over de hele wereld worden gehouden. Eerder werden er al conferenties gehouden in Moscou, Londen, Praag en Stockholm. De volgende Bitcoin en Blockchain conferentie wordt morgen gehouden in Malta.

Mobiele versie afsluiten