Site pictogram 36.nl

Verstappen scoort goed in zijn Supercars Eseries debuut

Max Verstappen

Foto credit: Kristin Greenwood (Shutterstock.com)

Max Verstappen heeft succesvol meegedaan aan de tweede rond van het Supercars Eseries. Vanuit zijn huis in Monaco behaalde Verstappen drie tweede plaatsen. Hij werd 2de in zijn eerste race ooit tegen Supercars-coureurs. Daarnaast werd hij tijdens hetzelfde event twee keer tweede op het virtuele circuit van Barcelona, net achter zijn goede vriend Shane van Gisbergen.

De Nederlander kreeg eerder een wildcard waarmee hij een gastoptreden mocht doen in deze Australische sim racing serie, waarin normaal gesproken de coureurs van de ‘echte’ Supercars series meedoen.

Van Gisbergen onthulde dat Verstappen vorige week de openingsronde van de Supercars Eseries zag en meteen tegen hem zei dat hij wilde meedoen als wildcard.

Verstappen doet niet mee met de F1 Virtual Grand Prix series, omdat dat spel gespeeld wordt op Codemasters F1 2019, terwijl de Supercars Eseries gespeeld wordt op iRacer, een spel dat Verstappen vaak speelt. Een handjevol F1 coureurs doen wel mee aan de F1 Virtual Grand Prix.

„Ik wilde het altijd al proberen, dus op dit moment is de best mogelijke manier virtueel,” vertelde Verstappen.

“Shane, hij vindt het leuk om tegen me te botsen als we samen rijden, ik weet niet waarom dat zo is… maar hij denkt altijd dat het mijn schuld is en ik geef hem natuurlijk hem de schuld,” grapte hij.

“We hebben veel plezier als we samen racen.”

“Ik ben nog steeds bezig om te wennen aan een V8-auto, ik ben zeker niet de beste in deze auto, voor mijn gevoel heb ik een beetje moeite, maar het is leuk.”

Verstappen reed zijn erace in een Holden, die voor de gelegenheid in de kleuren van het Red Bull F1 team was “gespoten”.

De tweede ronde bestond uit vier races, twee werden verreden op Silverstone, en twee werden verreden op Catalunya.

De Nederlander toonde zijn klasse in de kwalificatie, met twee 6de plaatsen en een 5de. Hij stond daarmee minder dan een halve seconde achter de winnaars van de pole position in elke sessie.

Het was in de races waar de 21-jarige zijn klas toonde.

In de openingsrace op een virtueel circuit van Silverstone sprong Verstappen van 6de naar 4de van de start. Daarna reed hij achter de tweevoudige Supercars kampioen en iRacer expert Scott McLaughlin en Van Gisbergen.

Toen ronde 2 begon, ruilden Van Gisbergen en McLaughlin verf en ruilden posities.

Toen de Nieuw Zeelanders alles deden wat ze konden om hun posities te beschermen, dook Verstappen op en stal de tweede plaats. Vanaf daar bleef hij achter Anton De Pasquale, en eindigen zijn allereerste BP Supercars Eseries op het podium.

De omgekeerde grid race ging niet zijn kant op, raakte klem in de roep en leed grote schade, en eindigde in de 18de positie.

Op Barcelona, een circuit waar Verstappen zijn eerste F1 Grand Prix overwinning behaalde, was de Aston Martin Red Bull coureur weer strijdbaar tegen een veld van ervaren Supercars iRacers.

Van Gisbergen in zijn reguliere Supercar | Foto credit: Dave Hewison Photography (Shutterstock.com)

Hij werd 2e in beide races op Circuit de Barcelona Catalunya achter van Gisbergen.

“Het was heel leuk, deze auto’s zijn zeker niet makkelijk om te rijden,” zei Verstappen na de races. Om drie keer 2e, is geen slecht resultaat, en twee keer een 1-2 voor Red Bull.”

Toen gevraagd werd of hij zal terugkeren met een Wild Card voor de Supercars All Stars Eseries zei Verstappen dat hij bereid is om weer line-up op de Supercars grid. “Ik weet alleen niet of ik uitgenodigd ben?” grapte hij.

“Laten we eens kijken wat er mogelijk is in de komende weken. Het was heel leuk en ik heb er echt van genoten.”

Mobiele versie afsluiten