Site pictogram 36.nl

Vertappen doet mee aan Australische Supercars Eseries Race

Max Verstappen

Foto Credit: Abdul Razak Latif (Shutterstock.com)

Red Bull Formule 1 coureur Max Verstappen zal een gastoptreden maken in de tweede ronde van de Supercars All Star Eseries.

Sim racer Verstappen ’s meest recente virtuele succes kwam toen hij meer dan 40 professionele coureurs versloeg en de eerste Team Redline Real Racers Never Quit competitie won vorige week.

Het enige evenement van dat zesrondes kampioenschap waarbij Verstappen niet ten minste één podiumfinish behaalde, was de Supercars-ronde op Watkins Glen.

Nu keert Verstappen terug naar Supercars machines in een Red Bull- Holden Commodore op Silverstone en Catalunya – de plek van zijn eerste F1-overwinning in 2016 – in de officieel goedgekeurde virtuele serie.

„Ik kijk uit naar de race,” zei hij. „Het gaat een uitdaging worden, want het is niet een auto die ik veel op de sim heb gereden, maar ze zijn best cool om naar te kijken in het echt.

„We racen altijd tegelijk met Supercars in Melbourne, dus het wordt interessant om te zien hoe ik het tegen alle reguliere coureurs presteer.

„Ik heb de Supercar nu een paar keer geprobeerd op iRacing en het is een zeer lastige auto om recht te krijgen. Ik kijk er naar uit om samen met mijn vriend Shane [van Gisbergen, Supercars-kampioen 2016] te racen (…) hij is een top shunter op sim race gebeid.

„We racen veel samen online dus hopelijk kunnen we het goed doen voor Red Bull en moet het ook een beetje leuk zijn om tegen de andere V8-coureurs te racen.”

Supercars-kampioen Scott McLaughlin leidt de Eseriepunten met 44 punten na het winnen van twee van de drie openingsraces.

Zijn echte titeltegenstander van Gisbergen had een veel zwaardere openingsronde en eindigde ondersteboven op de laatste race in Monza.

De Red Bull Holden-coureur kijkt er naar uit om opnieuw tegen Verstappen te racen na samen te strijden in de iRacing serie van Redline.

„Het is geweldig dat een coureur van Max’s kaliber op de grid staat om met ons te vechten in een Red Bull Supercar,” zei Van Gisbergen.

„Hij is snel en hij kent deze tracks goed, dus ik verwacht hem aan het front te zien.

„Hij heeft genoeg uren in een Supercar online gezet. Net zoals hij in een F1 racet, is hij agressief en zal tegen niemand terugvallen, dus het zal geweldig zijn om hem deze week op de radar te hebben.”

De Eseries heeft een drievoudige kwalificatiesessie aangenomen, vier races voor de tweede ronde, met de kwalificatiesessies bepalen de rasters voor de eerste race op Silverstone, evenals Races 3 en 4 in Barcelona.

De tweede Silverstone race wordt gestart in omgekeerde grid volgorde.

De eerste en derde race zijn sprints van 15 minuten, terwijl de wedstrijden twee en vier 20 minuten lang zijn.

De Race zal te volgen zijn via Twitch.

Eerder deze week organiseerde een zestal F1 coureurs een sim race voor het goede doel, maar helaas deed Max Verstappen hier niet aan mee. Ook de eerste twee Virtual F1 races liet Verstappen aan zich voorbij gaan, aan de vorige Virtual F1 race deden wel vijf andere F1 coureurs mee.

Mobiele versie afsluiten