Site pictogram 36.nl

Vijf F1 Coureurs doen mee aan tweede race Virtual F1

Race Simulator

Foto credit: RKL Foto (Shutterstock.com)

Vijf Formule 1-coureurs – waaronder Ferrari’s Charles Leclerc – zullen dit weekend racen in de Virtual GP, waarbij de Engelse cricketster Ben Stokes ook meedoet aan wat een mooie grid wordt.

Charles Leclerc, Alex Albon, Lando Norris, George Russell en Nicholas Latifi hebben zich allemaal aangemeld voor de zondagavond race, de tweede van de F1 Esports Virtual Grand Prix serie na een onderhoudend debuut Bahrein evenement.

Stokes, de cricket all-rounder van Engeland, zal zijn vaardigheden ook online op de proef stellen als hij racet voor Red Bull tegen andere beroemdheden en ex-F1-coureurs, waaronder Johnny Herbert en Anthony Davidson.

Het officiële virtuele debuut van de F1 was een stormend succes toen ervaren coureurs het tegen een raster vol race-streamers en beroemdheden gingen – waaronder golfer Ian Poulter en Liam Payne van One Direction.

En de tweede race belooft nog meer een spektakel te worden.

De erace vindt plaats op Melbourne Albert Park circuit in het weekend oorspronkelijk gepland voor de inaugurele Vietnam GP in Hanoi.

Het circuit van Vietnam is namelijk nog niet beschikbaar in de F1 race game, en de openingsrace van het F1 2020 seizoen werd geannuleerd.

Het evenement begint met een korte kwalificatie waarbij de volgorde voor de race wordt bepaald, gevolgd door een 28-ronde race rond Albert Park.

De vijf F1-coureurs zullen voor hun respectievelijke teams racen.

Dat betekent dat je Leclerc, die genoten heeft van een prachtig debuutseizoen in het rood, in een Ferrari, Albon maakt zijn Esports debuut in een Red Bull, Norris die zijn sporen opnieuw wil maken in een McLaren, en Russell en Latifi racen voor Williams.

Te oordelen naar de tweet van Leclerc, lijkt het ook alsof zijn broer Arthur, een Ferrari junior, in actie zal zijn.

Stokes, ondertussen, een Red Bull atleet, zal Max Verstappen vervangen, die net zoals tijdens de eerste race niet zal meedoen.

Ondanks dat Verstappen een fan is van sim racen, doet hij niet mee omdat hij de software van de F1 game niet gewend is.

De F1 organisatie geeft aan dat er meer namen zullen worden toegevoegd „in de komende dagen”.

Doordat er verder weinige “echte” sportwedstrijden plaats vinden zal de Virtual F1 ook op verschillende TV kanalen uitgezonden worden. Daarnaast is de erace, net zoals veel andere esports, ook op Youtube te volgen.

Ook andere sporten, waaronder de MotoGP organiseren momenteel esports evenement. Grote esports toernooien met publiek worden juist afgelast vanwege de corona pandemie.

Mobiele versie afsluiten