Site pictogram 36.nl

Virtual F1: Philipp Eng begrijpt waarom Verstappen niet mee wil doen

Max Verstappen

Foto credit: Cristiano Barni (Shutterstock.com)

Max Verstappen heeft besloten niet deel te nemen aan de officiële virtuele races die Formule 1 organiseert. De Nederlander heeft niet veel ervaring met het officiële F1 2019 spel en hij beweert dus dat hij niet competitief kan zijn. Philipp Eng begrijpt die keuze van de Nederlander.

Nu de hele autosportwereld tot stilstand is gekomen, hebben veel organisaties ervoor gekozen om te kiezen voor virtuele vervangingen, zodat de fans nog steeds iets te kijken hebben. Dit is ook het geval voor Formule 1, maar veel huidige chauffeurs hebben besloten niet deel te nemen.

Eén van die coureurs is Max Verstappen, die weinig ervaring heeft met F1 2019 en niet het gevoel heeft om voortdurend te schakelen tussen de officiële F1-game en iRacing, het sim programma dat de Nederlander gebruikt. „Die beslissing begrijp ik zeker”, zegt Philipp Eng in gesprek met Motorsport.com. De DTM-coureur is de vervanger voor Verstappen in de digitale Red Bull Racing stoel.

„Max moet in die virtuele races rijden tegen sim-specialisten en als echte Formule 1-coureur heeft hij veel meer te verliezen in vergelijking met de rest. Als ik vijftiende was geworden in plaats van derde in die eerste race, was het geen ramp voor mij geweest. Met Max zouden mensen meteen speculeren”, legt Eng uit.

De DTM-coureur begrijpt ook het argument dat Verstappen maakt over het schakelen tussen programma’s. „Max is erg actief in iRacing en er erg goed in, maar ik heb het zelf gemerkt: wanneer je tussen games wisselt, verandert het niet alleen de auto. Dat heb ik vooral gemerkt met F1 2019. Ik moest veel trainen om snel te zijn. Ik had in ieder geval niet veel later moeten beginnen met de voorbereiding”, de Oostenrijkse grappen. Bij zijn eerste poging was Eng op zijn minst succesvol, met alleen Guanyu Zhou en Stoffel Vandoorne voor hem.

Mobiele versie afsluiten