Site pictogram 36.nl

Wallstreet doet voor het eerst uitspraken over de Bitcoin!

Wallstreet deed in eerste instantie alsof de Bitcoin niet bestond. De enige uitspraak die ze over de cryptomunt konden doen was negatief. Volgens hun was het een zeepbel die ieder moment kapot kan klappen. Maar vandaag deed Tom Lee officieel namens Wallstreet een positieve uitspraak over de Bitcoin.

Tom Lee maakt al jaren analyses van aandelen op Wallstreet. Zijn analyses worden o.a. door investeerders gebruikt om nieuwe aandelen aan te schaffen. Lee heeft nu ook een analyse gemaakt van de Bitcoin. De veel besproken cryptomunt die Wallstreet tot nu toe doodgezwegen heeft. Maar Tom Lee is dit keer positief en verwacht dat de waarde in 2022 op $ 55.000 ligt.

Volgens Tom Lee gaan investeerders in de Bitcoin investeren ter vervanging van goud. In 2022 zijn de munten waarschijnlijk zo goed als op en dit laat de koers opnieuw naar records stijgen. Ondanks dat de munt op dit moment rond de $ 2500 blijft hangen.

De Bitcoin is meer dan verdubbeld in het afgelopen half jaar. Dit zorgt ervoor dat grote investeerders niet meer om de cryptomunt heen kunnen. De bekende investeringsbank Goldman Sachs deed ook al de uitspraak dat de munt $ 3900 waard kan worden. Deze verwachting zou dit jaar nog werkelijkheid worden.

Ondanks alle positieve berichten de afgelopen maanden bleef Wallstreet de munt negeren. Het enige wat ze erover konden zeggen was dat het een zeepbel is nu toch wel echt ging klappen. De grote mannen van Wallstreet begonnen ook al te gniffelen toen de munt na $ 3000 inzakten. Maar de munt is alweer terug geklommen naar een waarde van $ 2500! Hierdoor kan zelfs Wallstreet er niet meer omheen.

Tom Lee is de eerste grote analist die uitspraken doet over de Bitcoin

Tom Lee is op dit moment van schrijven pas de eerste grote analist van Wallstreet die zich aan de munt waagt. Het was tot nu toe nog niet eerder gebeurt dat ze op Wallstreet een analyse deden over de toekomst van de munt.

Daar komt nog eens bij dat Tom Lee nooit een optimistische analist is geweest. Over de meeste aandelen spreekt hij zich negatief uit. Hij verwacht meestal ook geen grote stijgingen bij aandelen. Toch doet hij opvallend genoeg wel zo’n uitspraak over de Bitcoin. Dit geeft toch wel aan dat er ook op Wallstreet geloof is in de cryptomunt.

Japan rolt de munt ondertussen verder uit

Terwijl steeds meer landen de munt beginnen te accepteren als belegging begint Japan steeds meer de munt te omarmen. Ze doen er alles aan om de munt te laten slagen als wettig betaalmiddel. Vooral nu de munt geaccepteerd is naast de Yen.

Eén van de belangrijkste shops in Japan is Akihabara. In dit warenhuis verkopen ze werkelijk van alles. Van een nieuwe computer tot spullen in het huishouden. Je kan de shop zien als een groot warenhuis. Ze staan ook bekend om de gigantische collectie met manga en anime. De winkel heeft nu voor het eerst de cryptomunt als wettig betaalmiddel geaccepteerd.

Voor investeerders in de Bitcoin is dit absoluut goed nieuws. Als steeds meer bedrijven de munt gaan accepteren zal de munt ook steeds meer ingekocht worden door Japanners.

Overigens is de munt niet alleen groot aan het worden bij winkels. Er zijn zelfs al een aantal restaurants in Japan die de munt accepteren. Vooral in specialiteiten restaurants kan er betaald worden met de cryptomunt.

Aan de andere kant wordt er ook kritisch naar de projecten van de Japanners gekeken. Er zijn experts die het idee hebben dat het meer een soort experiment is waar iedereen aan mee wil doen. Toch zijn er ook serieuze plannen om een soort pinpas te maken waarmee je straks kan betalen met Bitcoins.

De centrale bank van China wil de munt niet als betaalmiddel

De geruchten gingen al langer dat China eerder een eigen munt zou nemen dan de Bitcoin. Dit keer heeft de Centrale Bank van China ook echt uitspraken gedaan over de cryptomunt. Ze hebben laten weten dat ze het niet zien zitten om de munt als een wettig betaalmiddel te gebruiken.

Volgens de bank hebben digitale munten niet de vastigheid die een normale valuta wel heeft. Er staat namelijk geen land achter die invloed heeft op de koers. De koers is eigenlijk zo hoog als dat de mensen zelf willen. Volgens de centrale bank zijn er genoeg veilige valuta waarin belegt kan worden als alternatief voor de Bitcoin.

Het enige wat de bank wel vergeet is dat de Bitcoin de enige valuta is die zoveel in waarde stijgt. China is al jaren een gescheiden land als het gaat om de cryptomunt. Begin van het jaar was het zelfs nog verboden om erin te handelen. De Chinezen moesten eerst uitzoeken of het niet illegaal was. Dit is in juni vrijgegeven en direct waren er een groot aantal Chinezen die gingen instappen.

Toch moeten we niet verbaast zijn over de uitspraken van China. Het land heeft zich altijd geweerd tegen andere valuta. Dit is niet alleen zo met cryptomunten. Ze proberen zo hun eigen valuta in waarde te houden. Een goed voorbeeld hiervan is ook dat China bezig schijnt te zijn met een eigen cryptomunt. Dit zou een reden kunnen zijn dat ze de Bitcoin naar beneden willen trekken.

Wat zijn de verwachtingen voor dit weekend?

Het weekend is weer aangebroken en het is tijd om de verwachtingen op te schrijven. Alle verwachtingen van vorige week zijn niet werkelijk geworden. Een hogere koers is niet gehaald en de munt is ook niet onder de $ 2300 gedaald.

Aan de andere kant is de munt ook minder volatiel geworden deze week. Voor beleggers die meer zekerheid zoeken is dit zeker weten goed nieuws. Het advies voor de komende maand is dan ook om zeker in te stappen in de Bitcoin. Volgens analisten zullen we volgende week de volgende dingen kunnen verwachten:

Mobiele versie afsluiten