Site pictogram 36.nl

Wallstreet verwacht dat Bitcoin naar $ 1.000 zakt

De kwakkelende cryptomarkt is voor Wallstreet weer een reden om uitspraken te doen. Zo verwacht Wallstreet dat het einde van de Bitcoin nabij is. Dit zouden we nu al kunnen zien aan de kwakkelende markt. De bubbel zal binnenkort klappen en dan kan de munt volgens Wallstreet terugzakken naar $ 1.000.

Het is niet zo vreemd dat Wallstreet met deze uitspraken komt. Voordat de Bitcoin in de zomer naar een nieuw record ging deed de munt het even slecht. De munt verloor bijna 50% in waarde en de bubbel zou geklapt zijn. In plaats daarvan kwam de Bitcoin sterker terug dan ooit en verbrak de munt alle records.

Als de Bitcoin daalt is dit pure psychologie

Wallstreet verwacht een crash op basis van pure psychologie. Beleggers worden bang en als gevolg daarvan gaan ze de munten verkopen. Dit komt doordat de munt eigenlijk niets waard is. De waarde is puur op basis van vertrouwen en als die wegvalt stort de munt in. Dit ziet Wallstreet nu al gebeuren nu de munt bijna 50% in waarde is verloren en opnieuw moeite heeft om boven de $ 10.000 te blijven.

Volgens Wallstreet zullen vooral beleggers in Japan, Zuid-Korea en Amerika hard getroffen worden als de Bitcoin onderuit gaat. Een flink aantal beleggers daar hebben een lening afgesloten om te kunnen beleggen in Bitcoins. Dit is natuurlijk nooit slim om te doen. Beleg altijd alleen met geld dat je overhebt, maar de honger naar snel rijk worden zou ze over de streep gehaald hebben.

Ondanks dat de bubbel verhalen altijd opduiken rond een lage koers is het niet de eerste keer dat het slecht gaat met de markt. We hebben het in het verleden al vaker gezien en dit hoeft absoluut nog niet het einde te zijn van cryptomunten of de Bitcoin.

Mobiele versie afsluiten