Site pictogram 36.nl

Wanneer is het beste moment om te investeren in de Bitcoin?

De bitcoin beleeft de laatste maanden een hoop ups & downs. Toch zijn er nog genoeg mensen die een geschikt moment zoeken om in te stappen. Op dit moment van schrijven blijft de Bitcoin koers hangen rond de $ 2500. Begin van de week was er een dip van $ 2300. Was dit het instap moment? Of kan je toch nog beter even wachten.

Zo’n twee maanden geleden wist biljonair Michael Novogratz het zeker. De Bitcoin kon een vermogen waard worden. Hij maakte officieel bekend dat hij 10% van zijn vermogen zou investeren in zowel de Bitcoin als Ethereum. Maar in een paar maanden kan er een hoop gebeuren vooral bij cryptomunten.

Op het moment dat Novogratz zag dat de Bitcoin $ 3000 waard werd en Ethereum $ 400 besloot hij alles te verkopen. Hij was niet de enige want een paar uur later was er een enorme dip in de Bitcoin koers. Hij maakte hiermee meteen een enorme klapper waardoor hij nog rijker werd dan hij al was.

Novogratz is één van de vele voorbeelden van investeerders die op het juiste moment wisten in te stappen. Natuurlijk groeit geld niet aan de bomen, maar op deze manier kon hij wel degelijk slapend rijk worden. Volgens de belegger had hij z’n investering keurig getimed want direct daarna zakte de koers enorm.

Natuurlijk wil je zelf ook zo’n investeringsklapper maken. Alleen wanneer is voor jouw het beste moment om in de Bitcoin te stappen?

Beleggers in de Bitcoin zijn gewend aan de wisselende koers

Ondanks dat de munt enorm in waarde gestegen is gaat dit bij de Bitcoin altijd met ups & downs. De downs kunnen je soms wel een paar honderd euro kosten of opleveren. Beleggers zijn dus wel wat gewend van de cryptomunt.

Het is alleen belangrijk om het beste moment te vinden om in te stappen. Net als biljonair Novogratz die nog even een stuk rijker geworden is door de Cryptomunt. Overigens heeft Novogratz wel weer iets geïnvesteerd in de Bitcoin. Maar niet meer zoveel als toen bij de gigantische waardestijging.

Volgens Novogratz gaat de ethereum munt dit jaar niet meer boven de $ 400 uitkomen. Hij verwacht dat de koers gaat stabiliseren. Mocht de prijs terugzakken naar $ 200 dan is zijn advies om de munt direct te kopen. Dit zegt hij ook van de Bitcoin. Als deze op $ 1600 uitkomt dan is dit het moment om in te stappen.

Het moment van instappen is belangrijk!

Novogratz geeft als tip dat vooral het moment van instappen belangrijk is. Het moment dat je instapt is het moment dat je het voor elkaar krijgt om winst te maken. Eigenlijk zou je dus zo laag mogelijk moeten instappen.

Vorige week belande de Bitcoin koers op $ 2300. Het is misschien niet het moment dat Novogratz aangeeft, maar het is wel een perfect moment om in te stappen. We weten allemaal dat de munt regelmatig op $ 2700 staat. Dit is toch even een winst van $ 600 die je soms al in een paar weken kan behalen.

Naast het instapmoment is wel zijn tip om altijd te verkopen bij $ 3000. Zijn verwachting is dat dit voorlopig wel de rek is in de Bitcoin koers. Ondanks dat hij positieve ervaringen heeft met de munt denkt hij wel dat er een moment gaat zijn dat het succes stopt. Maar hij gelooft niet dat dit moment er binnenkort al aan gaat komen.

Overigens geeft hij ook nog als advies om vooral in te stappen als de bubbel geknapt is. Mocht de Bitcoin een bubbel zijn dan is dit het moment om in te stappen. De kans dat de munt z’n weg omhoog vind kan dan jaren duren, maar jij bent er bij als het moment daar is. Wie weet behoor je dan wel tot de nieuwe Bitcoin miljonairs.

Steeds meer bekende beleggers stappen in

Biljonair Novograrz is absoluut niet de enige bekende belegger die instapt. De verwachtingen de komende periode zijn groot. De kans dat de munt meer waard gaat worden is kleiner dan dat deze minder waard gaat worden. Voorlopig lijkt de munt nog niet op knappen.

Het belang van vertrouwen bij een Cryptomunt is natuurlijk groot. Als het vertrouwen weg is zal de bubbel geheid knappen. Het is dus belangrijk dat er genoeg beleggers zijn die vertrouwen dat het goed gaat komen. Toch komen er steeds meer signalen van bekende beleggers die ook instappen.

Steeds meer landen gaan achter de munt staan

Niet alleen bekende beleggers gaan achter de munt staan, maar ook landen. Inmiddels is de cryptomunt alweer 10 jaar actief en door de populariteit kunnen sommige landen er niet meer omheen. In Nederland hebben we een vrije handel in aandelen en kunnen we gewoon Bitcoins kopen. Maar dit is niet in alle landen zo. In China en India was handel nog niet toegestaan. China heeft deze blokkade verwijdert en mogelijk volgt India snel.

India is zelfs een plan aan het bedenken om Japan achterna te gaan. Japan is het enige land ter wereld waar de cryptomunt geaccepteerd wordt als wettig betaalmiddel naast de Yen. De japanners zijn zelfs bezig dat je straks de munt gewoon kan pinnen in de winkel als betaalmiddel. India heeft plannen om iets soortgelijks te doen.

China heeft ook veel vertrouwen in de munt, maar wil graag zelf een slaatje eruit slaan. Volgens de laatste geruchten zou het land zelf een eigen cryptomunt willen ontwerpen. De kans van slagen is zeker aanwezig en wie weet hebben we straks een nieuwe cryptomunt. Het lijkt erop dat we voorlopig nog wel veel van de digitale munten gaan horen!

Mobiele versie afsluiten