Site pictogram 36.nl

Wanneer verlaat Charlie Lee Litecoin?

Wanneer verlaat Charlie Lee Litecoin, zijn geesteskind? Het is een vraag die deze week nadrukkelijk in verschillende nieuwsitems werd gesteld. Charlie Lee is zelf de veroorzaker. De oprichter van Litecoin kreeg deze week tijdens een online interview vragen over een mogelijk vertrek bij Litecoin. Daarop antwoordde Lee onder andere:

“For a currency to really be like a worldwide decentralized currency, you can’t have like a real leader who’s trying to control things, so to make it more decentralized, eventually I’ll step away.”

Lee bevestigde daarmee eerdere geruchten, al gaf hij tegelijkertijd aan dat er geen concreet plan was. Zijn uitspraak ‘it will not be today or tomorrow’ maakt duidelijk dat we niet verbaasd moeten zijn als Lee over twee jaar nog gewoon aan het roer staat bij de Litecoin foundation.

Of verlaat Charlie Lee Litecoin al eerder?

Toch kan het vertrek ook sneller plaatsvinden. Belangrijk is namelijk de reden die hij noemt om eventueel afscheid te nemen. Charlie Lee is een erkende autoriteit in het crypto wereldje en bovendien iemand die de basisprincipes van blockchain en cryptocurrency erg belangrijk vindt. Een van die leidende principes is dat niet één enkele persoon de richting van een munt zou moeten bepalen, en dus ook niet de richting van de Litecoin. In die visie past geen dominante rol voor Charlie Lee.

Overigens heeft Lee er natuurlijk ook altijd lol in om wat mist te creëren rondom zijn persoon. Eerder kondigde hij aan al zijn Litecoins te verkopen om belangenverstrengelingen te voorkomen. Hij beweerde toen wel volledig betrokken te blijven bij de verdere ontwikkeling van Litecoin. Zijn recente uitspraken wijzen slechts een paar maanden later toch weer een andere kant op. De vraag ‘wanneer verlaat Charlie Lee Litecoin?’ blijft dus nog wel even boven de markt hangen waarschijnlijk. We moeten afwachten wat dat voor de Litecoin koers betekent.

Mobiele versie afsluiten