Site pictogram 36.nl

Wat gaat de Bitcoin koers dit weekend doen?

Bitcoin is misschien wel één van de enige aandelen die ook in het weekend gewoon doorgaat. Dit heeft ermee te maken dat de digitale munt niet aan een bank gekoppeld is. De meeste aandelen zijn wel aan een bank gekoppeld. Deze sluiten op feestdagen en in het weekend. Hierdoor zie je dat er qua koers helemaal niets veranderd.

De Bitcoin is onafhankelijk en heeft niets te maken met banken of andere parasieten die geld vangen zoals de makers het zelf noemen. Dit betekent dat je ook in het weekend beweging ziet. Sterker nog de beste resultaten werden zelfs in het weekend behaalt. De $ 3000 markering werd op een zondagavond gehaald.

Doordat de munt de afgelopen tijd in het weekend volop in beweging was is er eigenlijk nog maar één vraag over. Wat gaat de crypto munt dit weekend doen? De afgelopen week is de bitcoin koers eigenlijk heel braaf geweest. We begonnen de week rond de $ 2500. Inmiddels zit de munt steeds tussen de $ 2600 en $ 2700 in.

Deze week geen grote dalingen

De afgelopen week hebben we geen grote dalingen gezien. In de praktijk hebben we zelfs alleen grote stijgingen gezien. De munt is toch weer zo’n $ 200 gestegen. Voor de Bitcoin zou je zeggen dat is weinig. Maar voor een gewoon aandeel is dit een enorme stijging!

De afgelopen weken hebben we een enorme volatiele koers gezien. We hadden soms stijgingen van honderden euro’s op een dag. Maar ook dalingen van honderden euro’s. Dit kan enorm frustrerend zijn en er zullen ook vast wel beleggers weggelopen zijn. Het is nu dus eigenlijk wel even prettig dat de koers stabiel is.

Dit kan alleen weer helemaal omdraaien als het weekend is. De meeste beleggers in de Bitcoin zijn geen professionele beleggers. Deze vinden de munt een beetje eng omdat het anders is dan normaal. Hierdoor zijn er gewoon een hoop mensen die juist in het weekend met hun Bitcoins aan de slag gaan. Dit kan je gaan zien in de koers.

Beleggers zien het weer optimistisch in

Na twee keer een mega drop van $ 500 waren een flink aantal beleggers het vertrouwen in de munt helemaal kwijt. Er waren een aantal mensen die zeiden dat het inderdaad een bubbel was. Die bubbel zou nu dan toch geknapt zijn. Toch kruipt de munt weer omhoog en is de koers mooi stabiel de afgelopen week.

Doordat de koers er mooi stabiel bij ligt op dit moment van schrijven worden beleggers weer optimistisch. Ze hebben ook gezien dat de koers toch weer een paar honderd euro omhoog gegaan is. Misschien liggen er toch nog kansen voor de munt om nog hoger door te schieten.

Het optimisme is ook meteen bij de andere munten te zien. De Litecoin een alternatief voor de Bitcoin kwam opnieuw tot een hoogtepunt. De munt wist een waarde te bereiken van $ 50. Nog nooit in de geschiedenis van de munt was de Litecoin zoveel geld waard. Een week geleden was deze munt nog maar $ 29 waard.

Hoe groot is de Bitcoin op dit moment?

Als we de munt vergelijken met bedrijven dan is de munt absoluut groot te noemen. De grens van de 100 miljard is al overschreden. Hierdoor zijn alle munten bij elkaar op dit moment meer waard dan: Philips, ABN Ambro en Ahold Delhaize bij elkaar. Dit zijn de drie grootste beursgenoteerde bedrijven in Nederland.

Het vermogen van de munten is ook meer dan het complete vermogen van de rijkste persoon ter wereld Bill Gates. Als we het weer gaan vergelijken met valuta dan is de munt een kleine speler. Van al het geld wereldwijd zit 0,1% in Bitcoins. Het aandeel op de beurs is dus in de praktijk nog erg klein. Bedrijven als Apple en Google zijn ook nog steeds meer waard net als de goudmarkt.

Ondanks dat de Bitcoin nog vrij klein is zien ze wel een gouden toekomst tegemoet. Het aandeel is misschien kleiner dan goud, maar de koers staat wel al hoger dan een stuk goud. Daarnaast laat het aandeel op de markt zien dat er nog mogelijkheden genoeg zijn om te groeien.

We willen graag beleggen in de Bitcoin

Ondanks dat er genoeg mensen zijn die geloven dat de munt een bubbel is zijn er ook nog genoeg mensen die erin willen beleggen. De reden dat steeds meer Nederlanders erin beleggen heeft te maken met de winsten. Ze hebben met eigen ogen gezien dat iemand uit de buurt wel $ 1000 winst maakte met de digitale munt.

De artikelen over de Bitcoin koers worden uitstekend gelezen omdat iedereen op de hoogte wil zijn van de koersstijgingen. Twee jaar geleden stond de Bitcoin koers op 200 dollar. We schrijven nu al dat de $ 2700 regelmatig aangetikt kan worden. Er zijn zelfs verschillende mensen miljonair geworden door te belggen in de digitale munt.

Het is niet zo vreemd dat we allemaal een beetje gretig worden. Zelfs als je nooit bezig bent met beleggen vind je de Bitcoin ineens interessant. Logisch want je hoopt zelf ook zo’n winst te pakken. Zelfs als er sprake zou kunnen zijn van een bubbel. Ons advies is om geen spaargeld te pakken dat je nodig hebt en het zelf uit te proberen.

Wat zijn onze verwachtingen voor het weekend?

Het is natuurlijk een beetje in een glazen bol kijken. Exact voorspellen wat de Bitcoin koers gaat doen kunnen we niet. Wij denken dat het eigenlijk twee kanten op kan gaan. Als we kijken naar de afgelopen week dan gaat er dit weekend niets veranderen. De munt zal een beetje rond de $ 2700 blijven dobberen.

Het zou ook zomaar eens de andere kant op kunnen schieten. Als er meer mensen vrij zijn dit weekend en zien dat de koers aan het herstellen is dan zou de vraag weleens kunnen toenemen. Een grote daling verwachten we eigenlijk niet tenzij de munt de $ 3000 aantikt. Om dit te voorkomen zou je kunnen instellen dat de munt bij $ 3000 verkocht wordt. Je maakt zo een leuke winst voor het weekend!

Mobiele versie afsluiten