Site pictogram 36.nl

Wat houdt de nieuwe Bitcoin update precies in?

Vandaag wordt er officieel begonnen met het uitrollen van de nieuwe Bitcoin update. Deze was al een tijdje geleden aangekondigd. De makers van de cryptomunt noemen het zelfs de grootste update uit de geschiedenis van de munt. Maar wat houdt de Segwit2x update eigenlijk precies in?

Een Bitcoin is in principe een code die geschreven is. Door een hard fork update uit te voeren wordt er een klein stukje van de code herschreven en aangepast. De nieuwe update zou de grootste aanpassing van de code in de geschiedenis zijn. Maar wat wordt er nou precies aangepast aan de munt?

De blocks worden vergroot

De Bitcoin werkt op basis van blockchain technologie. Op dit moment is één blok 1 MB. De nieuwe blockchains moeten straks 2 MB worden. Er is wat discussie hierover of dit goed is of niet. Voor de Bitcoin zal het vooral moeten betekenen dat de capaciteit vergroot wordt en transacties straks sneller kunnen verlopen.

Een nieuwe blockchain

Bij de update wordt ook een nieuwe blockchain opgericht. Deze zal gaan toebehoren tot Bitcoin Gold. Een paar weken terug werd er al voor het eerst gesproken over deze nieuwe munt. Deze nieuwe munt zal ook andere regels hebben dan de originele Bitcoin. De originele Bitcoin zal de oude regels behouden.

In de praktijk zullen vooral de miners profiteren van deze nieuwe upgrade. De beloning zal namelijk flink toenemen als ze een block met bitcoins kunnen kraken. Doordat de snelheid toeneemt qua transacties, gaat de Bitcoin weer een nieuwe stap zetten om de valuta te worden die iedereen wereldwijd kan gebruiken. Wat voor een effect de update werkelijk heeft zullen we binnen een paar weken mogelijk pas achter komen. Tot nu toe staat de Bitcoin koers er in ieder geval goed voor.

Mobiele versie afsluiten