Site pictogram 36.nl

Welke cryptomunten moeten we in 2018 in de gaten houden?

Het jaar zit er alweer bijna op en voor de Bitcoin was het een enorm succesvol jaar. Record na record werd verbroken en de koers van de Bitcoin steeg van een waarde van $ 900 naar $ 20.000. Sommige crypto beleggers maakte een winst van miljoenen euro’s en konden zich ineens Bitcoin miljonair noemen. Maar wat mogen we in 2018 gaan verwachten?

Een groot deel van de beleggers denken dat het voor de Bitcoin dit jaar rustig gaat worden. De munt heeft z’n succes gehad in 2017, maar 2018 gaat een kans worden voor andere cryptomunten. We kunnen vermoedelijk nieuwe records verbroken zien gaan worden door andere cryptomunten. Bitcoin heeft voor deze munten de deur wagenwijd opengezet.

Voor een aantal munten gaat 2018 het jaar worden. Ze moeten zich in dit jaar gaan bewijzen en laten zien dat ze de potentie hebben om te groeien. Uiteraard zijn het wel speculaties. Je kan er dus nog niet vanuit gaan dat de cryptomunten echt zoveel waard worden. Toch ziet het er voor een aantal munten goed uit.

Ripple gaat naar minimaal $ 10 tot $ 100

Op dit moment gaat het hard met Ripple. De munt is anders dan cryptomunten zoals de Bitcoin of de Litecoin. De techniek achter de munt kan namelijk gebruikt worden door banken. Steeds meer financiële instellingen besluiten hier dan ook gebruik van te maken om transacties sneller te laten verlopen tegen lagere kosten.

Het gevolg is dat er nu al meer dan 100 banken en instellingen gebruik maken van de techniek van Ripple. Door dit positieve nieuws weet de munt al snel in waarde te stijgen. In januari 2017 stond de munt op slechts $ 0,05. Op dit moment van schrijven staat de Ripple koers op $ 1,63. Een enorme prijsstijging en het is volgens velen pas een begin.

In 2018 zou het goed kunnen dat de Ripple verder doorgroeit als de tweede grootste munt ter wereld. Ripple versloeg deze week al de Ethereum munt als een na grootste cryptomunt. Sommige experts verwachten dat in 2018 de waarde van Ripple wel eens flink kan oplopen, en tussen de $ 10 en $ 100 kan eindigen. Een investering aan het einde van 2017 zou dus een hoop geld kunnen opleveren. Let op! Dit is natuurlijk puur speculeren, en geen beleggingsadvies.

Ethereum wordt de nieuwe Bitcoin

Waar sommige analysten verwachten dat Ripple de tweede cryptomunt blijft, zijn er andere analisten die denken dat 2018 het jaar wordt dat Ethereum de Bitcoin van de troon gaat stoten. De munt gaat een serieuze groei doormaken en laten we eerlijk zijn. De Bitcoin stond aan het einde van 2016 bijna op hetzelfde punt en wist door te stijgen naar $ 20.000. Wie weet kan Ethereum ditzelfde trucje gaan herhalen.

Volgens velen wordt dan ook 2018 het jaar van Ethereum. Sommige experts verwachten dat Ethereum in het nieuwe jaar doorgroeit naar $ 1.700. Maar het zou goed kunenn dat de munt doorpakt en net als Bitcoin meteen nieuwe records gaat verbreken. Mocht de munt toch in waarde droppen dan zal $ 359 het laagste punt worden.

Litecoin maakte in 2017 ook een enorme groei door

Ondanks dat er constant nieuws is over de Bitcoin, Ethereum en Bitcoin Cash vergeten we bijna dat er ook nog de Litecoin is. Deze cryptomunt is ook een grote concurrent van de Bitcoin en wist dit jaar een enorme groei door te maken. De Bitcoin wist 1500% winst te maken terwijl de Litecoin uitkwam op een duizelingwekkende 6000%.

Op dit moment van schrijven staat de Litecoin koers op een dagverlies en staat de waarde op slechts $ 243. Maar de munt begon dit jaar een heel stuk lager. De munt stamt alweer uit 2011 en heeft een aardige historie. Op het lange termijn zou de munt in 2018 weleens de $ 1.000 kunnen aantikken. Het is misschien nog geen record zoals Ethereum misschien gaat doormaken. Maar het is een begin voor de munt om tot grote hoogtes te stijgen. De Litecoin is zeker weten een munt om in de gaten te houden.

Mobiele versie afsluiten