Site pictogram 36.nl

Western Union test met Ripple voor bankoverschrijvingen

Vandaag werd bekend gemaakt dat Western Union op dit moment testen uitvoert om transacties via Ripple te laten lopen. Western Union is wereldwijd bekend voor het overschrijven van geld. Dit kan vaak tussen meerdere landen en vestigingen. Begin januari werd er al over gespeculeerd dat Western Union hiermee bezig was en nu is het officieel bevestigd.

Een reden waarom Western Union voor de techniek van Ripple kiest heeft te maken met snelheid en kosten. Een transactie kan tot wel duizend maal sneller verwerkt worden, dan nu gebeurt. Plus de Ripple is een stuk goedkoper om te gebruiken voor deze transacties, dan de Bitcoin.

Ripple heeft het nieuws al laten lekken aan Bloomberg. Ze besloten direct contact op te nemen met Western Union die direct met een persbericht naar buiten kwam. In dit persbericht lieten ze weten aan het testen te zijn met Ripple. Ze zijn daarnaast aan het kijken wat voor mogelijkheden Blockchain kan bieden aan Western Union.

Het is niet het eerste grote bedrijf dat deze maand bekend werd dat ze een samenwerking zijn aangegaan met Ripple. Een grote financiële instelling uit Saudi Arabië werd eerder al bekend en uit China. De technologie van Ripple lijkt dus gewild te zijn bij de financiële instellingen. Dit kan straks ook helpen om de waarde van de munt weer omhoog te krijgen.

Mobiele versie afsluiten