Site pictogram 36.nl

Winklevoss tweeling verwacht Bitcoin marktwaarde van biljoen dollar

Tyler en Cameron Winklevoss, beter bekend als de Winklevoss tweeling verwacht dat de marktwaarde van de Bitcoin de biljoen dollar gaat overschrijden in de komende jaren. Een biljoen is $1 000 000 000 000.

In een interview met de CNBC legt Cameron Winklevoss uit dat de eigenschappen van Bitcoin qua waarde en bestellingen hoger ligt dan goud. Daarnaast zit je met goud met extra kosten zoals transport, waardoor het lastiger is om in te handelen.

De Winklevoss tweeling laat weten dat ze altijd gedacht hebben dat de Bitcoin goud 2.0 is. Goud is schaars, maar hoeveel ervan is staat niet precies vast. Van de Bitcoin is bekend hoeveel er exact van is. De munt is ook veel makkelijker bij je te dragen en te delen dan goud.

Hij verwacht dat de Bitcoin door zal gaan om de $ 6 biljoen goud markt te ontwrichten op het lange termijn. In een relatief kort tijdsbestek zal de munt een marktwaarde bereiken van één biljoen dollar. Vooral als we zien dat de marktwaarde van de Bitcoin op dit moment al dicht tegen de $ 300 miljard aanzit.

Op het lange termijn zal de Bitcoin meerdere malen de biljoen dollar overschrijden. De Winklevoss tweeling laat weten dat ze alleen niet weten hoe lang het gaat duren voor deze mijlpaal bereikt wordt.

De Bitcoin is op dit moment al rap bezig om de wereldwijde financiële economie te veranderen. Als de Bitcoin erin slaagt om de groei door te zetten in de komende jaren, dan zal de goudmarkt en internationale banken hier zeker effect van merken. De goudmarkt en internationale banken zijn op dit moment samen nog goed voor 40 biljoen dollar.

Winklevoss laat weten dat andere munteenheden en cryptomunten nog geen competitie zijn voor de Bitcoin. De enige competitie die de munt heeft is een veilige belegging zoals goud. Bitcoin neemt het ook helemaal niet op tegen andere munteenheden. De enige waar ze mee in gevecht zijn is goud. De Bitcoin is nog geen competitie voor andere cryptomunten omdat het de oudste cryptomunt is. Als eerste munt heeft het een voorsprong op andere cryptomunten.

$ 31 biljoen aan geld bij buitenlandse banken

Een onderzoek uitgevoerd door de Asset Protection Planners in april 2015 toont aan dat veel Amerikanen geld weg sluist naar buitenlandse banken. In totaal gaat het om $ 32 biljoen.

Belastingadviseur en vermogensadviseur in Liechtenstein Philip Marcovici laat weten dat individuele geen geld neerzetten bij buitenlandse banken om belasting te ontduiken. Ze willen graag meer privacy over hun financiële gegevens. Bij een bank in Liechtenstein krijgen rijken volledige bescherming en privacy. Ze willen graag financieel vertrouwen dat er veilig met hun gegevens wordt omgegaan.

Structureel gezien is de Bitcoin een betere plek om je geld op te slaan dan bij buitenlandse banken. Vooral omdat de regering nog steeds buitenlandse banken onder druk kan zetten om je gegevens op te vragen. In 2016 heeft de Amerikaanse regering een boete uitgedeeld aan de Zwitserse banken voor $ 1,3 miljard. Het ging om in totaal 43000 buitenlandse banken die in totaal $ 48 miljard bezitten.

De regering kan alleen niet van de Bitcoin eisen dat ze de privacy van hun klanten schenden. Dit geeft investeerders de mogelijkheid om hun privacy te beschermen. Een bescherming die eerst alleen was weggelegd voor buitenlandse banken.

Als Bitcoin het voor elkaar krijgt om 10 procent van de wereldwijde buitenlandse banken markt kan afpakken, dan kan het eenvoudig de $ 3,2 biljoen overschrijden.

Mobiele versie afsluiten