Site pictogram 36.nl

XRP op Coinbase kwestie van tijd?

Is het slechts een kwestie van tijd voor we de listing van XRP op Coinbase kunnen aankondigen? Hoewel het er lang naar uitzag dat Coinbase leek te volstaan met de huidige listings (Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin) bleek die conclusie te voorbarig. Recent voegde Coinbase Ethereum Classic toe aan het portfolio. Het lijkt een bewijs dat men niet wil volstaan met de bestaande munten.

Listing XRP op Coinbase hangt ook af van SEC

Het betekent dat een listing van de Ripple XRP op Coinbase wel eens dichtbij zou kunnen zijn. Feitelijk is er op dit moment vooral nog wat onzekerheid over de status van de XRP vanuit de hoek van de Amerikaanse SEC. Die kan nog besluiten dat deze munt een security is en daarom onder SEC controle valt. Ceo Brad Garlinghouse toonde zich echter in een interview met Fortune deze week optimistisch over dit dossier. Hij gaat er vanuit dat de SEC de XRP niet als security ziet omdat het bedrijf Ripple maar beperkt controle over de munt heeft. Of, zoals Garlinghouse het verwoordt:

“I don’t think that our ownership of XRP gives us control. Saudi Arabia owns a lot of oil-that doesn’t give them control of oil.”

Overigens doet Ripple meer dan alleen met de pers en overheden praten. Naar verluidt heeft het bedrijf ook een miljoen dollar aan Coinbase geboden om een listing door te drukken. Een Coinbase listing is natuurlijk belangrijk voor het vergroten van de handelsvolumes en indirect daarmee de koers. Op dit moment zijn er nog weinig beurzen die de Ripple in hun portfolio hebben.

Coinbase ook toegang tot Japans markt

Coinbase is natuurlijk niet alleen interessant omdat het de grootste cryptobeurs van de Verenigde Staten is. Recent kondigde het bedrijf ook haar plannen aan om in de interessante Japanse markt actief te worden. Niet onbelangrijk voor Ripple dat onder andere veel Japans banken op haar netwerk heeft aangesloten. Het nieuws van dat een listing van XRP op Coinbase zal daar dan ook met champagne worden ontvangen.

Mobiele versie afsluiten