Site pictogram 36.nl

Zeven F1-coureurs — en Real Madrid Keeper– bevestigd voor de F1 Virtual Grand Prix van China

Thibaut Courtois

Foto credit: Dokshin Vlad (Shutterstock.com)

Voor de derde race van de F1 Esports Virtual Grand Prix serie, zullen zeven Formule 1-coureurs zondag strijden tijdens de Chinese Virtual Grand Prix.

Na het winnen van de laatste race tijdens zijn debuut, zal Charles Leclerc opnieuw voor de overwinning willen gaan.

Hij zal het zondag moeten opnemen tegen zijn collega-Formule 1-coureurs, George Russell, Antonio Giovinazzi, Lando Norris, Carlos Sainz, Alex Albon en Nicholas Latifi. Eerder deze week reden zes van deze zeven F1 coureurs al tegen elkaar in een sim race voor het goede doel.

Verstappen doet ondanks dat hij een liefhebber is van sim-racing, net zoals bij de vorige races van de Virtual Grand Prix, niet mee. Hij racet normaal gesproken met iRacer software, terwijl de Virtual Grand Prix gespeeld wordt met de software van Codemaster.

Verstappen deed eerder deze week wel mee aan de Supercars Eseries, dat wel met iRacer software wordt gespeeld. Verstappen behaalde 3 podiumplaatsen tijdens de tweede ronde van de serie.

Naast de Formule 1-coureurs maken ook Real Madrid en de Rode Duivels doelman Thibaut Courtois zijn Virtual Grand Prix debuut voor Red Bull. De volledige grid staat in de onderstaande tabel.

Chinese Virtual Grand Prix driver line-up

TeamEerste CoureurTweede Coureur
Alfa RomeoAntonio GiovinazziJuan Manuel Correa
AlphaTauriCiro ImmobileLiam Lawson
FerrariCharles LeclercCallum Ilott
HaasPietro FittipaldiLouis Deletraz
McLarenLando NorrisCarlos Sainz
MercedesStoffel VandoorneEsteban Gutierrez
Racing PointAnthony DavidsonJimmy Broadbent
Red BullAlex AlbonThibaut Cortois
RenaultGuanyu ZhouIan Poulter
WilliamsNicholas LatifiGeorge Russell

F2 Coureur Correa maakt Comeback

Foto credit: Kristin Greenwood (Shutterstock.com)

F2-coureur Juan Manuel Correa is klaar om zijn eerste officiële race te rijden met het Alfa Romeo team. Het is zijn eerste race sinds zijn levensveranderende crash in Spa in augustus vorig jaar. De Ecuadoraans-Amerikaanse coureur staat klaar om terug te keren naar de virtuele cockpit voor het Zwitserse team tijdens de Chinese virtuele Grand Prix van dit weekend.

Slechts enkele dagen na het testen van een van de F1-auto’s van het team voor de eerste keer, kwam de Sauber Junior coureur Correa terecht in een multi-car crash in de Formule 2 Feature Race in Spa vorig jaar, wat resulteerde in de tragische dood van Anthoine Hubert. Correa bleef achter met ruggenmergletsel en uitgebreide schade aan zijn benen. Hij is nog steeds aan het herstellen van de grote operatie.

Echter, na het opzetten van een Twitch-account tijdens de coronavirus lockdown, kon Correa deelnemen aan een aantal esports-evenementen, voordat werd aangekondigd dat hij zou samenwerken met Alfa Romeo F1 coureur Antonio Giovinazzi voor de Chinese Virtual Grand Prix.

F1 Virtual Grand Prix van China

Het evenement van dit weekend is de derde race in de nieuwe F1 Esports Virtual Grand Prix-serie, die fans de kans geeft om vrijwel de Formule 1-races te bekijken tijdens de lopende COVID-19 situatie.

De Grand Prix van dit weekend vindt plaats op het Shanghai International Circuit, China op de dag dat de officiële Formule 1 Heineken Chinese Grand Prix 2020 oorspronkelijk zou hebben plaatsgevonden.

Coureuer zullen op afstand deelnemen aan de race, met een live uitzending vanuit de Gfinity Esports Arena vanaf 19.00 uur op zondag 19 april — een verandering ten opzichte van de vorige weekenden toen de races om 21.00 uur begonnen.

De uitzending zal onder andere te kijken zijn via het officiële Formule 1 YouTube, Twitch, en Facebook. Het event zal naar verwachting 1 uur en 30 minuten lopen, met een kwalificatieperiode waarin de grid posities worden bepaald op basis van de snelste rondetijd van de coureurs, gevolgd door een race van 28 ronden.

De Virtual Grand Prix wordt ook live uitgezonden op TV met internationale uitzendpartners in meer dan 100 landen. In Nederland is de race te volgen via Ziggo Sport en Ziggo Sport Select.

Mobiele versie afsluiten