Site pictogram 36.nl

Zes F1-coureurs zetten sim racen kampioenschap voor COVID-19 liefdadigheid

Race Simulator

Foto credit: RKL Foto (Shutterstock.com)

Zes Formule 1-coureurs hebben een nieuw sim-race-kampioenschap aangekondigd waarmee ze hopen om $100.000 op te halen voor het COVID-19 Solidariteitsresponsfonds van de WHO.

De ‘Race for the World‘ serie vindt plaats op drie avonden verspreid over de komende zeven dagen, en zal voorzien zijn van een all-star grid met coureurs van F1, Formule E, F2, F3 en Super Formula.

Charles Leclerc, Alexander Albon, Lando Norris, George Russell, Antonio Giovinazzi en Nicholas Latifi zullen allemaal deelnemen aan de nieuwe serie die online zal worden gestreamd.

De coureurs namen allen al deel aan een reguliere race Virtual F1, terwijl het normale seizoen in de wacht blijft staan vanwege de aanhoudende pandemie, maar zullen nu een goede serie vormen om geld in te zamelen voor een goed doel.

„Zo blij om dit te laten gebeuren,” schreef Leclerc op Twitter tijdens het maken van de aankondiging.

„We moeten allemaal verenigd zijn in dit en om te zien dat deze groep samenkomt voor één doel voelt geweldig.”

Elke ronde van de serie zal bestaan uit twee races, die plaatsvinden om 19.00 uur op zaterdag 11 april, dinsdag 14 april en vrijdag 17 april.

Volgens de ingestelde donatiepagina hebben de coureurs een doel van $30.000 vastgesteld, waarbij alle opbrengsten naar het COVID-19 Solidariteitsresponsfonds van de Wereldgezondheidsorganisatie gaan.

Formule E kampioenschap leider Antonio Felix da Costa, Ferrari junioren Callum Ilott en Giuliano Alesi, Super Formule kampioen Nick Cassidy, Renault jongere Christian Lundgaard, plus Haas F1 reserves Pietro Fittipaldi en Louis Deletraz zijn allemaal bevestigd voor de serie.

Ook de doelman van Real Madrid Thibaut Courtois, die onlangs deelnam aan een aantal sim races.

Het veld voltooien zijn Sean Gelael, Antonio Fuoco, Arthur Leclerc, Luca Salvadori en Luca Albon.

McLaren F1-coureur Norris heeft overwinningen behaald in zowel de Veloce Pro Series als de recente 1 v 1 shoot-out evenementen, terwijl Ferrari’s Leclerc vorig weekend zijn debuut won in de F1 Virtual GP.

Mobiele versie afsluiten