Site pictogram 36.nl

Zit er een limiet aan de Bitcoin rally?

Op dit moment is er een flinke Bitcoin koers rally gaande. De munt weet record na record te verbreken. De munt wist zelfs de $ 16.000 aan te tikken en een officieel nieuw record neer te zetten. Daarna ging de koers eindelijk iets dalen. Maar de afgelopen dagen hebben we gezien dat dit zeer tijdelijk kan zijn. De munt zou morgen in theorie weer verder kunnen gaan met de rally. Het is dus logisch dat beleggers zich afvragen of er nog een einde komt aan de Bitcoin rally?

Volgens analisten zou de rally al zeker een paar duizend dollar terug gestopt moeten zijn. Alleen in plaats van een flinke correctie richting de $ 8.000 blijft de munt maar in waarde stijgen. Toch denken analisten in theorie dat er nu wel even een einde moet komen aan de rally. Alleen het blijft in theorie want in het verleden heeft de Bitcoin al vaker laten zien dat theorie lang niet altijd de praktijk is.

Bitcoin koers gaat moeite krijgen met $ 16.194

Volgens analisten gaat de munt nu toch echt wel dalen. De munt zou namelijk moeite hebben om de $ 16.194 te passeren. Dit is ook op dit moment nog niet gebeurd. Op dit moment van schrijven is de Bitcoin koers zelfs een stuk gedaald. De koers daalt hard richting de $ 15.000, waardoor de $ 16.000 flink uit de buurt lijkt te zijn.

Een mogelijkheid waarom de munt in de praktijk de afgelopen dagen hard gestegen is heeft te maken met de Bitcoin futures. Deze worden op 10 december officieel beschikbaar gemaakt voor het grote internationale publiek. De verwachting is dat beleggers de prijs flink willen opdrijven voor als de futures officieel op de markt komt.

Mobiele versie afsluiten