Site pictogram 36.nl

Zuid-Korea gaat belasting heffen op Cryptomunten

Vandaag heeft de regering van Zuid-Korea bekend gemaakt dat ze een belasting van 22% gaan heffen op de uitgekeerde winst op cryptomunten. De regering heeft dit besloten te doen omdat ze het idee hebben dat er veel geld witgewast wordt via cryptomunten. Dit willen ze voorkomen door belasting te gaan heffen.

De inwoners waren het er in eerste instantie niet mee eens, maar het heffen van belasting op de winst van cryptomunten is gewoon rechtsgeldig. De regering volgt hiermee gewoon de wet op. Zuid-Korea is van plan om de belasting door te rekenen via de zes grote cryptomunten verkopers van het land. Ze verwachten dat er € 18,7 miljoen aan belasting binnen kan komen via deze kanalen.

Eén van de grootste verkopers ter wereld is Bithumb en zou $ 2,85 miljard aan transacties per dag verwerken. Via de site wordt vooral Ethereum en Bitcoin verhandeld. Op de website zitten ook een aantal Zuid-Koreanen die straks vai Bithnumb belasting moeten gaan betalen.

Belasting is één van de nieuwe regels rondom cryptomunten

Zuid-Korea is de laatste tijd actief bezig met het reguleren van de handel in cryptomunten. Het gerucht ging eerst dat de munten verboden zouden worden, maar dit gaat niet gebeuren. In plaats daarvan komen er strengere regels zo kunnen Zuid-Koreanen niet meer anoniem een account openen. Als ze dit wel doen wordt hun account bevroren.

In Zuid-Korea zijn inwoners nu bezig actie te voeren tegen de nieuwe regels die de regering allemaal invoert rondom cryptomunten. Zo voeren ze o.a. een handtekeningactie om de regering te stoppen. De handtekeningenactie heeft inmiddels de benodigde 200.000 handtekeningen weten op te halen. Ze zijn nu in afwachting tot de officiële reactie van de regering op de handtekeningen.

Mobiele versie afsluiten