Site pictogram 36.nl

Zuid-Korea maakt haast met regulering na hack

Financiële toezichthouder van Zuid-Korea heeft de regering gevraagd haast te maken met het invoeren van de wetgeving rondom cryptomunten. Volgens hem zou dit van belang zijn voor de veiligheid van de markt. Vooral doordat de markt snel groeit is het gevaarlijk om alles aan te laten modderen. Er zijn steeds meer mensen bij cryptomunten betrokken die nu niet beschermd worden door de wetgeving. Vooral de veiligheid van beleggers is hierin van belang.

In maart kondigde de democratische partij van Zuid-Korea al aan dat er nieuwe wetgeving komt voor cryptomunten. De nieuwe wetgeving moet ervoor zorgen dat alle cryptomunten exchange sites onder het toezicht komen te staan van de FSC. De FSC is vergelijkbaar met de AFM van Nederland.

De FSC wil graag dat de wet er zo snel mogelijk komt. Zoals het er nu naar uitziet moet de wet er nog voor het einde van het jaar doorheen zijn. Het is volgens FSC belangrijk dat eerst de gevaarlijke punten rondom cryptomunten aangepakt gaan worden. Bijvoorbeeld dat de beveiliging van crypto exchange sites goed geregeld moet zijn, maar ook dat witwassen tegengehouden wordt.

FSC wil haast maken met wetgeving na nieuwe hacks in Zuid-Korea

Deze week werd er bekend dat er weer nieuwe hacks waren bij een paar kleinschalige Zuid-Koreaanse exchange sites. FSC laat hiermee ook weten dat het belangrijk is dat er snel regels komen voor toezicht. Veiligheidsrisico’s mogen dan niet meer genomen worden door de exchange sites. Beleggers zouden zo veel beter beschermd zijn bij hun belegging.

Eén van de slachtoffers van een nieuwe hack was de site Coinrail. Deze site is onder een aantal beleggers bekend. In totaal werd er voor $ 40 miljoen gestolen. De hack zou al op 9 juni plaatsgevonden hebben. Er zou in totaal voor 1.927 aan Ethereum munten gestolen zijn. Twee weken later was er een hack bij Bitthumb. Hierbij werden $ 31 miljoen aan Ripple munten gestolen. Een duidelijk signaal volgens de FSC dat de beveiliging bij Koreaanse exchange sites scherper moet.

Mobiele versie afsluiten