Site pictogram 36.nl

Zuid-Koreaanse Bitthumb heropent deuren

Marktleider van Zuid-Korea Bitthumb heeft afgelopen weekend de deuren weer geopend. Het is sinds afgelopen weekend weer mogelijk voor de Koreanen om geld te storten of op te nemen.

In een speciale aankondiging werd dit bekend gemaakt. Er werd niet veel later bekend gemaakt dat beleggers negen altmunten kunnen kopen op Bitthumb. Het totale aanbod van voor de sluiting moet langzaam weer terugkeren op de site. Hiervoor is gekozen om de opening van de site veilig te laten verlopen zonder crashes of overbelasting.

Eind juni werd Bitthumb officieel gesloten voor opnames en stortingen. De reden was dat de site gehackt zou zijn. Tijdens de hack zou $ 30 miljoen aan cryptomunten gestolen zijn. Door alles te bevriezen was er de hoop dat de hackers het geld niet konden wegsluizen. De tactiek en snelle handeling van Bitthumb was succesvol. $ 13 miljoen werd direct teruggehaald en de hackers gingen uiteindelijk met $ 17 miljoen vandoor. Na de hackers loopt nog een officieel onderzoek om ook dit geld terug te halen.

Bitthumb moet klanten weer voor zich winnen

Nadat bekend werd dat klanten niet meer bij hun geld konden besloten ze massaal over te stappen. De exchange site verloor hiermee de leidende positie binnen Zuid-Korea. Op dit moment van schrijven staat de site op de 14e plek wereldwijd. De afgelopen 24 uur werd er voor $ 95 miljoen aan crytpomunten verhandeld via de site.

Het Koreaanse Upbit lijkt klanten afgesnoept te hebben van Bitthumb. Met een handelsvolume van $ 116 miljoen staan ze op dit moment op de 11e posiite. Het is duidelijk dat Bitthumb de marktleider rol verloren heeft door de hack. Mogelijk zal de site weer klanten voor zich moeten winnen. Hierbij gaan ze ook nog eens concurrentie krijgen. Andere bedrijven zijn van plan bij de legalisering van cryptomunten in Zuid-Korea hun markt verder uit te breiden. Hierdoor kan Bitthumb nog meer aan terrein verliezen.

Mobiele versie afsluiten