Site pictogram 36.nl

Zuid-Korea’s grootste hotelboeking site gaat cryptomunten accepteren

Yeogi Eottae is de grootste website in Zuid-Korea voor het boeken van hotels voor reizen. De website heet vrij vertaald: How is this place? De site heeft vandaag aangekondigd dat ze betalingen gaan accepteren met cryptomunten voor het plaatsen van boekingen.

De website gaat samenwerken met Bithumb. Dit is één van de grootste crypto exchange websites van Zuid-Korea. De website ging eerder al een samenwerking aan met WeMakePrice. Dit is een grote e-commerce website voor dag deals en kortingen. Naast een dagdeal met cryptomunten kopen kunnen de Koreanen straks ook een rijsje gaan boeken. Het wordt straks mogelijk om een reis te boeken met: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin en Bitcoin Cash.

Bithumb heeft na aanleiding van de berichtgeving ook een statement naar buiten gebracht. Door de samenwerking met de boeking site gaat Zuid-Korea, Amerika en Japan achterna. In deze landen is het al mogelijk om voor verschillende diensten met cryptomunten te betalen. Door de samenwerking met Bithumb moet een transactie net zo snel en eenvoudig verlopen als met gewoon geld.

Steeds meer bedrijven adopteren cryptomunten in Zuid-Korea

Cryptomunten worden steeds meer geaccepteerd door bedrijven in Zuid-Korea. Yeogi Eottae en WeMakePrice zijn de twee grootste e-commerce platforms van het land. De kans is groot dat er straks nog meer websites gaan volgen door de stap die deze websites zetten.

Ondanks dat de prijs al sinds januari niet echt lekker loopt bij de cryptomunt blijft de vraag onverminderd doorgaan. In Zuid-Korea wordt het voor het gewone publiek steeds gebruikelijker om cryptomunten te kopen. Verschillende lokale bedrijven zoals restaurants en cafés accepteren de munt bijvoorbeeld ook al als wettig betaalmiddel.

Mobiele versie afsluiten