Site pictogram 36.nl

Zwitserse bank behaalt winst voor klanten met cryptomunten

Swissquote is een online bank in Zwitserland. In 2017 was de bank groot in het nieuws omdat het de eerste Europese bank was met cryptodiensten. Klanten konden via de bank investeren in Bitcoin en erin beleggen. De bank regelde vervolgens alle zaken voor hun cliënten online.

Vandaag heeft de bank Swissquote bekend gemaakt dat het eerste half jaar een winst van 44% behaalt is voor hun klanten. De bank is de eerste serieuze Europese investeringsbank waarbij klanten kunnen beleggen in Bitcoins. Overigens was Swissquote iets te snel met het nieuws naar buiten te brengen dat ze de eerste cryptobank zijn. De Falcon Private Bank was ze net voor om een dag eerder klanten direct toegang te geven tot de handel in Bitcoins en altmunten.

In het eerste halfjaar van 2018 wist de bank een winst te maken van $ 25 miljoen voor hun klanten. Vergeleken met vorig jaar is dat een winst van 44%. De bank zag na het aankondigen van de dienst een enorme toenamen in nieuwe accounts en nieuwe beleggers via de bank.

Winst Swissquote overstijgt verachtingen bank

De winst die behaalt is voor hun klanten overstijgt zelfs hun eigen verwachtingen. In januari zagen ze al ondanks de lage koers van de Bitcoin dat er een enorme groei was in nieuwe klanten. Er zou vanuit hun klanten enorm veel interesse zijn in beleggen in cryptomunten. Elke week krijgt de bank nog duizenden nieuwe aanvragen binnen van beleggers die willen instappen via de bank.

In het eerste half jaar van 2018 kwamen er 16.278 nieuwe klanten bij. Gemiddeld genomen plaatsen deze klanten 11,8 transacties per account in het eerste half jaar van 2018. Vorig jaar was het aantal transacties over een half jaar slechts 1 per account. Dit geeft wel aan dat klanten een stuk actiever zijn op de cryptomarkt dan voorheen. Het aantal klanten in z’n totaliteit steeg met 20%.

Swissquote zelf profiteert ook van de toename aan beleggers. De netto winst van het bedrijf stijgt met 15%. Eerder werd de winst voor deze periode vooraf geschat op 10%.

Mobiele versie afsluiten