Site pictogram 36.nl

Aantal zoekopdrachten naar Bitcoin daalt – minder interesse in crypto?

Bitcoin & Google

Foto credit: Shawn.ccf (Shutterstock.com)

Het aantal Google-zoekopdrachten naar Bitcoin is gedaald naar niveaus van vóór maart, wat suggereert dat de interesse in de cryptocurrency zou kunnen afnemen ondanks dat analisten een stijging voorspellen te midden van de dreigende crisis.

Google Trends gegevens tonen aan dat de interesse in Bitcoin geleidelijk is afgenomen wereldwijd naar eerdere niveaus.

Vorige maand, steeg het aantal zoekopdracht bij Google naar de term „Bitcoin” naar een 12-maanden hoogtepunt op 13 maart, de dag nadat de aandelenmarkten crashten tot meerjarige dieptepunten.

De ineenstorting was het gevolg van de paniek om het coronavirus en de agressieve lock-down-maatregelen opgelegd door regeringen over alle continenten, ook in Europa, Azië en Noord-Amerika.

Mensen waren waarschijnlijk op zoek naar een manier om hun spaargeld te behouden, gezien het feit dat velen hun baan hebben verloren. Alleen al in de VS zijn de aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen gestegen tot 6,65 miljoen in de week die eindigde op 28 maart, wat een recordhoogte en een ongekend cijfer is. Bijvoorbeeld, vorige recordhoogtepunten waren ver onder de 1 miljoen.

Ondanks de stijgende interesse in Bitcoin, waren velen waarschijnlijk teleurgesteld om te zien dat de grootste cryptocurrency ook crashte, waardoor de helft van zijn waarde verloren ging.

Hoewel de Bitcoin-prijs de meeste verliezen heeft hersteld, blijft de interesse in de cryptocurrency dalen tot niveaus van vóór maart, althans volgens Google Trends.

Mobiele versie afsluiten