Site pictogram 36.nl

Gaat de Bitcoin Koers naar $12.000 door halveren mining beloning?

Crypto Mining

Foto credit: Scharfsinn (DepositPhotos.com)

Bitcoin miners verwachten dat de Bitcoin koers de $ 12.000 zal overtreffen na het halveren van de beloning

Miners hamsteren het grootste deel van de Bitcoin die ze minen voor de halvering. Dit laat zien dat ze na het evenement een veel hogere prijs verwachten.

Miners hebben de afgelopen zeven dagen minder Bitcoin (BTC) verkocht omdat de langverwachte halvering van blokbeloningen nadert. Dit betekent dat miners verwachten dat de prijs van Bitcoin in de loop van de tijd aanzienlijk zal stijgen nadat de halvering heeft plaatsgevonden.

De halvering van Bitcoin, die dinsdag zal plaatsvinden, vindt ongeveer elke vier jaar plaats. Wanneer het wordt geactiveerd, vermindert het de hoeveelheid Bitcoin waarmee Miners worden beloond voor hun problemen. Omdat nieuwe Bitcoin op de markt wordt gebracht door Miners die het verkopen, verlaagt de halvering de snelheid waarmee nieuwe Bitcoin wordt geïntroduceerd.

Gezien het deflatoire karakter van Bitcoin, heeft elke gebeurtenis die van invloed is op de levering ervan een aanzienlijke impact op de prijs van de cryptomunt. Uit gegevens blijkt dat op de middellange tot lange termijn Miners ervan overtuigd zijn dat de halvering de prijs aanzienlijk zal opdrijven.

Miners die Bitcoin hamsteren, is meestal een slecht teken

In de afgelopen week hadden Miners volgens gegevens van ByteTree ongeveer 1.067 Bitcoin. Ogenschijnlijk lijken Miners die Bitcoin hamsteren positief, maar dat is het niet.

Bitcoin-Miners, met name grootschalige centra, voeren zeer geavanceerde operaties uit met professionele handelaren en marktanalisten. Ze beoordelen regelmatig de liquiditeit en het algemene sentiment op de markt. Als Miners de liquiditeit op de markt voor cryptocurrency als laag beschouwen, onthouden ze zich van verkoop.

Wanneer er niet genoeg koopvraag op de markt is, kan het verkopen van een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin leiden tot een abrupte prijsdaling met een hoge slip. De term slippage wordt gebruikt om een beweging in de prijs van een activa te beschrijven wanneer een grote verkoop- of kooporder wordt uitgevoerd.

Normaal gesproken zijn Miners het grootste deel van de Bitcoin die ze delven zonder ze te verkopen om de kosten te dekken, niet optimistisch. Maar het onderzoeksrapport van ByteTree merkte op dat Miners deze keer mogelijk verwachten dat de aanstaande halvering de prijs van Bitcoin aanzienlijk zal opdrijven. Medeoprichter en voorzitter van het bedrijf, Charlie Morris, schreef:

Normaal zien we dit als bearish omdat het een zacht bod in de markt impliceert. Met een recente prijsstijging is dit duidelijk niet het geval geweest, en dus kunnen we alleen maar aannemen dat de Miners ook denken dat er hogere prijzen komen na de halvering.

Miners anticiperen waarschijnlijk op een aanzienlijke Bitcoin-rally als gevolg van de stijging van de mining-kosten nadat de halvering heeft plaatsgevonden.

In 2018 werden de gemiddelde kosten voor het minen van één Bitcoin in de Verenigde Staten geschat op $ 4,758. In landen met lagere elektriciteitstarieven en natuurlijk koude klimaten zoals de bergachtige regio’s in China, schommelden de break-even kosten van mining rond de $ 3.200.

Eerder dit jaar verklaarde het onderzoeksbureau TradeBlock dat de kosten voor het minen van een enkele Bitcoin naar schatting $ 6.851 waren. Als zodanig waren Miners winstgevend zolang de prijs van Bitcoin boven de $ 7.000 bleef.

Om dezelfde reden was de prijs van Bitcoin boven de $ 6.000 tot $ 7.000 vóór de halvering van dinsdag cruciaal. Als Bitcoin zich niet heeft hersteld tot het bereik van $ 8.000 tot $ 9.000, had het kleine en overbelaste Miners onder druk kunnen zetten om hun bedrijf tijdelijk te sluiten.

Na de halvering worden de break-even-kosten van het minen van Bitcoin geschat op ergens tussen de $ 12.000 en $ 15.000, volgens dezelfde TradeBlock-blogpost. Aangezien de kosten voor het delven van Bitcoin hoger zijn dan $ 12.000, is het daarom waarschijnlijk dat Miners verwachten dat de prijs van Bitcoin op middellange termijn het bereik van $ 12.000 tot $ 15.000 zal terugwinnen.

Miners hebben een rampzalige halvering voorkomen

Voorlopig, met nog slechts vier dagen tot de activering van de halvering, blijft het sentiment rond Bitcoin en de markt voor cryptocurrency in het algemeen positief bij de mining-gemeenschap.

Maar de toestand van de mining had zich in een slechtere positie kunnen bevinden dan nu de prijs van Bitcoin niet snel was hersteld. Op 12 maart, minder dan twee maanden voor de halvering, daalde de prijs van Bitcoin tot ongeveer $ 3.600.

Destijds waren er theorieën die beweerden dat de prijs van Bitcoin in de eerste plaats nooit onder de $ 5.000 zou dalen. Een domino van grote verkopen, voornamelijk op BitMEX, zorgde voor dalende prijzen. Sindsdien heeft Bitcoin een V-vormig herstel voltooid met een rally van 150%. Er bestond bezorgdheid dat onvoldoende liquiditeit en het algemene voorzichtige sentiment op de aandelenmarkt tot een steile correctie op de markt voor cryptocurrency zou leiden.

Het sterke spotvolume bij grote beurzen zoals Coinbase en Binance toonde de werkelijke vraag in de handel. Het verminderde de kans op een Black Thursday-achtige terugval steeds meer naarmate de prijs van Bitcoin steeg met een stijgend volume.

Zowel Deribit-opties als CME-futures zagen woensdag een recordhoge handelsactiviteit, waarbij CME een recordhoge open rente zag op zijn futures-contracten. Vanaf donderdag schommelde de prijs van Bitcoin meer dan $ 9.500, ongeveer 40% hoger dan de kosten van het minen van Bitcoin voorafgaand aan de halvering. Als Bitcoin op $ 6.000 of lager was gebleven tijdens de halvering, zouden Miners gedwongen zijn geweest met verlies verder te gaan, waardoor veel Miners daarna in een financieel onstabiele positie zouden komen.

Nu Bitcoin meer dan $ 9.000 waard is, zullen grote Miners in China kunnen onderhandelen over lagere elektriciteitstarieven om Bitcoin tegen break-even prijzen te delven, mogelijk zelfs na de halvering. Het regenseizoen begint in de provincie Sichuan in China, waar veel toonaangevende mining-centra zijn gevestigd. Aangezien veel energiecentrales in Sichuan met waterkracht werken, blijft de regio vaak achter met een overschot aan elektriciteit.

Goedkopere elektriciteit, hogere Bitcoin-prijzen en een sterke koopvraag van particuliere investeerders hebben Miners in een sterke positie gebracht zo vlak voor het halverings event en kunnen daardoor beter met de verlaging van de inkomsten omgaan.

Eerdere halveringen leidden tot rally’s

Na de halvering in november 2012 steeg de prijs van Bitcoin met 6,940%, van $ 10 naar $ 704 binnen een periode van vier jaar tot de activering van de volgende halvering in juli 2016. Van juli 2016 tot nu, terwijl we de halvering van mei ingaan, De prijs van Bitcoin is met nog eens 1.249% gestegen, en meer dan 10 keer zo hoog.

Gebaseerd op de historische prestaties van Bitcoin en de beroemde voorraad-stroomverhouding die door PlanB is gecreëerd, zei de CEO van Pantera Capital, Dan Morehead, dat de prijs van Bitcoin medio 2021 $ 115.000 zou kunnen bedragen.

Handelaar in cryptocurrency, Satoshi Flipper, legde uit dat de prijs van Bitcoin technisch een belangrijk meerjarig weerstandsniveau nadert. Hoewel handelaren verdeeld blijven over de vraag of Bitcoin bij de eerste poging zal doorbreken, verwachten beleggers op middellange termijn een langdurige opwaartse trend voor Bitcoin. De handelaar zei:

We naderen de weerstand van de bovenste trendlijn op hetzelfde moment dat de volgende $ BTC-halvering begint. Ik verwacht enorm vuurwerk en het uitbreken van deze enorme symmetrische driehoek van 2 jaar. We hebben die weerstand nu al een paar keer aangeboord.

Een mogelijke reden dat de prijs van Bitcoin na de halvering aanzienlijk stijgt, is dat de verkoopdruk op de markt wordt verlaagd. Miners genereren 50% minder Bitcoin en dat is de helft van het gebruikelijke aanbod dat op de markt wordt verkocht.

De prijs van Bitcoin is historisch gezien aanzienlijk gestegen binnen de 10 tot 11 maanden na een halvering, wat Miners ontmoedigt om Bitcoin zo vroeg na het verschijnen ervan te verkopen. Alejandro De La Torre, de vice-president van de mine-pool Poolin, schreef in een blogpost:

Er bestaat weinig twijfel onder onderzoekers en experts uit de industrie dat de hashrate aanzienlijk zal dalen wanneer de blok inkomsten gehalveerd wordt. Blockware Solutions heeft onlangs een rapport uitgebracht waarin wordt beweerd dat de halvering de verkoopdruk zal verminderen, aangezien oudere apparatuur en hogere elektriciteitskosten inefficiënte concurrenten onderdrukken.

Bitcoin-Miners bevinden zich over het algemeen in een betere positie dan in eerdere halveringen vanwege het bestaan van professionele bewaringsoplossingen, mine specifieke serviceproviders en een algehele toename van de liquiditeit op de crypto-spot en over-the-counter-markten. Over het algemeen zal de halvering van midden mei naar verwachting een positief precedent scheppen voor de prijstrend op lange termijn in de komende vier jaar, vooral omdat Bitcoin zijn vaste aanbod van 21 miljoen nadert.

Mobiele versie afsluiten