Site pictogram 36.nl

Is er een grote Bitcoin daling opkomst?

Bitcoin Koers Gaat Mogelijk Omlaag

Foto credit: Yuri Shebalius (Shutterstock.com)

De korte termijn trend van de Bitcoin (BTC) koers sinds de daling tot $3700 toont een Elliot Wave patroon gevormd op lagere tijdframes. Terwijl het patroon kan omkeren naar een bullish trend, de dalende volume van BTC suggereert dat dat niet waarschijnlijk is.

De Bitcoin prijs is variërend tussen $5,800 en $6,900, met uitzondering van een korte wick tot $7,300 op 3 april.

Technische analisten zeggen dat het dalende volume van Bitcoin samen met stagnerende open interesse in futures en het abrupte V-vorm herstel van de cryptocurrency-markt de kans vergroten dat de Bitcoin-prijs in de nabije termijn daalt.

Een pseudonieme handelaar die de $3.000 bodem van Bitcoin in december 2018 noemde, zei dat de huidige prijsactie van BTC kan worden geanalyseerd als een Elliot Wave, een grotere driehoek, of een „grotere flat.”

Alle drie de indicatoren wijzen op een kortetermijncorrectief patroon, gezien het zwakke volume op zowel de futures- als de spotwisselmarkten.

De recente prijstrend van Bitcoin lijkt ook nauw op een Wyckoff Events and Phases patroon, die wanneer toegepast wordt, zou kunnen resulteren in een hertest van de lage $4.000 regio.

De handelaar zei op Twitter: „Er zijn zoveel verschillende manieren waarop je hier BTC kunt tellen. Ofwel wxy, grotere driehoek, groter vlak, ik ben er niet zo zeker van, het ene ding dat wel uitsteekt is de reeks van 3 wave moves en gebrek aan 5 wave motives. om deze reden denk ik dat het nog te vroeg is om een bodem te noemen.”

Het Elliott Wave-patroon verdeelt handelaren vaak over zijn bruikbaarheid bij het evalueren van prijstrends van cryptocurrencies, omdat het kan worden gebruikt om zowel bullish als bearish scenario’s te ondersteunen.

Daarom, wanneer technische analisten meestal een Elliot Wave-patroon zien dat zich vormt op Bitcoin of andere cryptocurrencies, evalueren ze andere belangrijke technische gegevens, zoals het dagelijkse volume van spotuitwisselingen.

Spotvolume is een cruciale indicator van de werkelijke vraag van detailhandelaren in de cryptocurrency-markt voor Bitcoin. In tegenstelling tot sterk leveraged volume op futuresbeurzen, biedt spotvolume op grote beurzen zoals Coinbase, Binance, Kraken en Bitstamp inzicht in de retailmarkt.

De Bitcoin prijs is alweer verdubbelde, sinds het tot $3.600 daalde op futures beurzen en $4.000 op exchanges op 12 maart, toen het piekte op $7.300 eerder deze week.

Voor een actief met een prijsstijging van 100%, is het spotvolume van Bitcoin relatief stagnerend gebleven, niet in staat om terug te komen naar het niveau van medio maart.

Gegevens van Skew tonen aan dat het spotvolume van Bitcoin steeg tot $1 miljard op maart 12, maar is sindsdien gedaald tot onder $250 miljoen.

De lage koopvraag van retailbeleggers en de toenemende instroom van kapitaal naar stablecoins geven over het algemeen aan dat beleggers zich op korte termijn klaar maken voor een nieuwe grote Bitcoin daling voordat ze de markt opnieuw betreden.

Mobiele versie afsluiten